Recepția lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, nu s-a făcut nici până azi. Nu semnează nimeni de frică

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut nouă luni de la finalizarea lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, de la calea ferată până la bazinele de apă de pe Câmpinița. O lucrare terminată doar teoretic. Practic, însă, poate fi considerată finalizată doar în momentul în care se semnează procesul-verbal de recepție a investiției. Și de nouă luni nimeni nu vrea să semneze acest document. De ce oare?

Iată câteva explicații care ne-au fost date de surse din cadrul Primăriei Câmpina. Nu s-a semnat recepția finală pentru că este o lucrare proastă. Pentru că s-au făcut foarte multe greșeli. Pentru că reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Prahova, veniți să inspecteze lucrarea, și-au pus mâinile în cap. Pentru că inclusiv documentația aferentă lucrării a fost prost întocmită. Pentru că sunt multe nereguli care trebuie remediate în teren de către firma constructoare - SC Oaș Com Impex SRL din Negrești Oaș (care a lucrat împreună cu Star T&D Blejoi). Pentru că nimeni din Primărie nu riscă să semneze procesul-verbal de recepție atâta vreme cât Inspectoratul de Stat în Construcții nu-și dă avizul favorabil. Cu alte cuvinte, nu semnează nimeni de frică. Vorbim, totuși, de o lucrare de 1.891.000 lei, adică aproape 19 miliarde lei vechi. Firma din Negrești Oaș este nemulțumită, la rândul ei. Pentru că atâta vreme cât nu se semnează procesul verbal de recepție a lucrării, nu se face nicio plată. Practic, firma nu a încasat niciun ban. Aceasta este și explicația pentru care atât lucrarea, cât și suma aferentă apar în continuare în bugetul local. Lucrarea nu e considerată terminată, plata nu e făcută.

Vă reamintim, asfaltarea Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, este o lucrare marcată de la început de multe probleme: turnarea betonului direct peste pământ, fără fundaţie din balast și fără stratul de balast stabilizat cu ciment, așa cum prevedeau proiectul și contractul de execuție, ceea ce a impus refacerea primului tronson; ridicarea la cotă a capacelor de canalizare cu resturi de pavaj, de a fost nevoie de o nouă intervenție la toate capacele; turnarea unui strat de asfalt de proastă calitate, în care au apărut găuri și care, pe alocuri, putea fi luat cu piciorul etc. Nu mai vorbim despre ritmul foarte lent de lucru. Acestea sunt câteva dintre problemele despre care noi am scris la momentul respectiv. Dar iată că situația este mult mai gravă decât ne-am putut imagina.

4759 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • spaga viorel 03.10.2016 15:13 Cat a fost SPAGA, dincolo a fost mai ieftin,Nici Inculpatul nu vrea sa semneze?si cu o spaga in plus sau minus tot spre beciul domnesc e directia.
  • patrik gheorghe 05.10.2016 10:41 Administratie marca TISEANU,licitatii dubioase ,lucrari mizerabile ,presiune pe angajatii Primariei sa semneze oricum,orice tampenie pe bani publici.Asa a inteles el sa conduca, dar acum apare si decontul si va fi mareeeeee.Cum poate constructorul sa dea SPAGA daca nu trage banii din lucrare sa se imprumute la banca?e foarte clar modul de lucru carcaleala si obtii profit si spaga.Ce zic savantii de CONSILIERI nu au un punct de vedere ? nu inteleg nimic sau se fac ca nu inteleg tot sunt vinovati si ei ,legislatia e proasta si ei trebuies trasi la raspundere pt tacere .Apropo ,ce politician sta in spatele acestei firme?cam asta e modul de licitatie.

Actualitate

1588 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2531 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

1388 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1248 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.