Târgul de bunătăți de la Câmpina este organizat ilegal

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local a aprobat, la începutul acestui an, Regulamentul privind desfășurarea comerțului stradal în municipiul Câmpina, hotărâre care are putere de lege locală. Acest regulament prevede foarte clar că "este interzis comerțul ocazional al produselor agroalimentare la o distanță mai mică de 200 metri față de unitățile permanente cu acelați profil". Același regulament mai prevede că este interzisă amplasarea de chioșcuri sau tonete în zonele aglomerate ale municipiului. În aceste condiții, ne întrebăm cum de nu se sesisează nimeni din Primăria Câmpina sau de la Poliția Locală în legătură cu Târgul de bunătăți organizat periodic pe spațiul pietonal din fața Complexului Carrefour?!

Practic, se încalcă regulamentul aprobat de Consiliul Local, pentru că acest târg se desfășoară într-o zonă foarte aglomerată și la o distanță foarte mică de unitățile permanente cu același profil, făcându-le acestora o concurență neloială. Consiliul Local, ca și for legislativ, a emis o hotărâre, iar Primăria Câmpina, ca și Executiv, trebuie să pună în aplicare hotărârile CL. Lucru care, în cazul de față, nu se întâmplă și nu este pentru prima dată. Cineva, persoană importantă, ține în brațe firma care organizează acest Târg de bunătăți, firmă care plătește 500 lei la bugetul local ca taxă de ocupare a domeniului public (500 lei pentru tot week-end-ul) și care încasează în jur de 15.000 lei de la comercianții care vin să-și vândă produsele la acest târg. O afacere cât se poate de rentabilă pentru firma organizatoare și care le dă mari bătăi de cap societăților de profil din Piața Centrală, de la Bigul Mic sau din Complexul Romal și chiar supermarketului Carrefour.

Afacerea ca afacerea, dar cu legalitatea acestui târg ce ne facem? Cea mai importantă instituție publică a Câmpinei - Primăria - se face că nu vede și nu aude nimic, iar Poliția Locală nu intervine pentru că nu trebuie să tulbure apele. Asta, deși două hotărâri importante ale Consiliului Local nu se respectă. Este vorba despre HCL 150/noiembrie 2013 privind comercializarea de produse în zona centrală a municipiului și HCL 28/februarie 2016 prin care s-a aprobat Regulamentul de desfășurare a comerțului stradal în Câmpina.

6243 vizualizari
14

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Gica 23.05.2016 17:20 Greu de definit " zone FOARTE aglomerate " . De asemenea nu înțeleg de ce concurența ar fi neloială.
 • Marian 23.05.2016 17:42 tovarasul tiseanu stie cel mai bine...
 • Calin 23.05.2016 18:20 Aranjamentele lui Tiseanu cu 'bunaciunile' sale, nu degeaba toata lumea vorbeste in Primarie de 'bunaciuni' cand vine vorba de acest targ, avand in vedere felul in care vin imbracate reprezentantele firmei organizatoare a targului si cat de mult intarzie in cabinetul sau. Practic, cand vin 'bunaciunile', Tiseanu nu mai face altceva in ziua aia! Si o intrebare publica: cine a semnat din primarie pentru a permite targul din acest week-end?
 • Adrian 23.05.2016 18:41 Se vede ca vin alegerile!
 • Ruxy 23.05.2016 19:28 Noi mai avem OPC in Campina? As vrea sa vad si eu odata un control de la OPC la acest targ, poate asa aflam daca toate produsele sunt depozitate si apoi vandute noua, la preturi aberante, in conditii igienico-sanitare corespunzatoare! Sau si la OPC, ca la Primaria Campina, o fi vreun sef care se uita doar cat de scurta sau crapata e ... ?!
 • Cristy 23.05.2016 19:34 Ilegal dar mai si ocupa 3/4 din parcare,plus ca se cumpara halvita din Romal si se vinde ca fiind facuta bio,sunca la fel se cumpara din Romal si se afuma un pic si se mai presara un pic de boia peste ea.Produse de casa pe dracu,numai e-uri si coloranti .
 • Gabi 23.05.2016 21:00 Ce bine ar fi fost sa fie asta singurul lucru ilegal al administratiei Tiseanu!
 • Sava 23.05.2016 21:18 Primul face numai cum vrea el! Pentru el, noi, cetatenii, si legea nu contam. Conteaza doar buzunarul lui, afacerile lui, comisioanele lui! Din pacate, nu are un contracandidat serios!
 • Un cetatean onest 23.05.2016 22:12 Pai si de ce nu sesizati si alte organisme mai departe,daca politia locala doarme???De ce se complace Carrefour in aceasta situatie???Daca dvs,presa,nu o faceti,aveti pretentia noi,cetatenii sa ne luptam cu morile de vant???O fi vreo manevra de-a lu' Bombonel...pardon! PlicTiseanu! ;)
 • Maioru 24.05.2016 08:10 Pt Călin - ai mare dreptate!
 • Marian 24.05.2016 08:13 Acest târg funcționează de ceva timp. Faptul că încă mai merge denotă că oamenii chiar cumpără de acolo.Deci, este nevoie de el. Cererea și oferta reglează piața. Că suntem în campanie, înțeleg. Trebuie atacat orice. Cu sau fără comandă politică. Iar când nu poți da în opozantul politic, dai în cei apropiați lui. Dar campania va trece. Atacurile nejustificate vor lăsa urme mai mult sau mai puțin personale.
 • tudor 24.05.2016 08:23 De ce nu scrieți nimic de faptul ca la Fil Sam pe strada Erupției se demolează o clădire proprietate publică? Doar in baza unei hârtii date de viceprimar. La aceiași terasă unde tot viceprimarul PSD a asfaltat cu 30.000 lei o parcare privată în detrimentul celor de la blocurile vecine. Si unde se intră /intervine pe domeniul public fără drept? Doar pentru că este campanie electorală iar bannerele electorale sunt doar dintr-o anumită parte?
 • Admin 24.05.2016 09:57 Considerati acest articol un atac nejustificat? V-as ruga sa va mai ganditi putin. Daca asa considerati, inseamna ca sunteti de acord cu nerespectarea prevederilor legale, iar acest lucru chiar e trist. Daca targul de bunatati e minunat, atunci Consiliul Local sa anuleze toate hotararile care fac ilegala organizarea actiunii. Referitor la publicitatea noastra electorala, da, avem bannere de la partidele cu care avem contract de publicitate electorala. Ca noi respectam legea, lucru constatat si de cei care ne-au verificat.
 • Mihaela 24.05.2016 12:32 Si cui sa dea amenda politia locala? Primariei Municipiului Campina? Daca din primarie au primit aprobare...

Actualitate

480 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

737 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

37 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

3967 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.