Proiectul Erasmus derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” a ajuns la final. În ultima zi s-au tras concluziile

Social (Categoria articolului)

Derulat de-a lungul întregii săptămâni, cu multe momente deosebite, proiectul Erasmus+, derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, ”All different, all equal”, a ajuns vineri, 24 martie, la final.

A fost o atmosferă destinsă, din ce în ce mai prietenoasă între participanți și dincolo de momentele obligatorii din programul acțiunilor acestui proiect, copiii, dar și cadrele didactice, s-au distrat și s-au simțit bine împreună. A fost inclusiv un program de karaoke, în care delegațiile din fiecare țară și-au putut alege melodia pe care să o interpreteze, încercând să atragă și copiii din alte țări. S-a cântat, chiar s-a și dansat, cu toții s-au simțit bine.
Concluziile proiectului ne-au fost prezentate de profesor Cerasela Marin, din cadrul Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu”, care - printre altele - a spus: ”Sunt multe plusuri ale acestui proiect. Mobilitatea de la Câmpina este ultima din proiect, pe tema dobândirii unor competențe de mediere și de gestionare a conflictelor dintre ei. În cadrul acțiunii, copiii au putut socializa, și-au putut perfecționa limba engleză, iar invitații noșțtri au văzut cum funcționează sistemul de învățământ românesc și au putut compara metodele de predare, strategiile didactice folosite. Oaspeții din Italia, Spania și Franța au apreciat curățenia orașului, liniștea, frumusețea, am avut o zi a muzeelor, în cadrul căreia au ajuns la Castelul Hasdeu, Muzeul Grigorescu și chiar i-am văzut uimiți de ce au văzut”.
Reamintim că în cadrul acestui proiect, în afara Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” au mai fost prezenți elevi și cadre didactice de la College ”Henri Bourrillon”, din Mende - Franța, IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera - Italia.

1482 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1662 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1681 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

691 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.