Asociere între o primărie, o fundație și cinci școli pentru susținerea copiilor cu cerințe educative speciale

Actualitate (Categoria articolului)

Este vorba despre Primăria Câmpina, Fundația Romanian Angel Appeal, Liceul Tehnologic Mecanic și Școala Gimnazială 'Al.I. Cuza' din Câmpina, Școala Specială Breaza, Școala Gimnazială Șotrile și Școala Gimnazială 'Învățător Ion Mateescu' din Poiana Câmpina. Acești șapte parteneri s-au asociat pentru a accesa fonduri europene în cadrul Programului 'Școala pentru toți', în vederea reducerii și prevenirii abandonului școlar, promovarea accesului egal la învățământ, reintegrarea în educație și formare a copiilor cu CES.

'Școala pentru toți' este un program nou, pentru care se poate obține finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 6. Proiectul pentru care s-au asociat Fundația Romanian Angel Appeal (ca lider de proiect), Primăria Câmpina și cele cinci unități de învățământ se numește 'Școala incluzivă - o școală aproape de copii' și are ca principale obiective, după cum spuneam, reducerea abandonului școlar timpuriu și integrarea socială a copiilor cu cerințe educative speciale. Valoarea totală a proiectului este de puțin peste 6 milioane lei. Fiecare partener va avea buget propriu în cadrul acestui proiect, dar și o contribuție proprie de 2% din valoarea bugetului alocat. 
Proiectul prevede, printre altele, organizarea unor activități concrete pentru grupuri-țintă de copii, activități de sprijin educațional, activități recreative și de socializare, organizarea unor tabere, derularea unor programe speciale de lucru cu copiii cu autism. Este un proiect destul de complex, în care fiecare partener are rolul său bine stabilit.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4668 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu vasile 23.11.2016 18:51 "Funcționară sancționată pe nedrept, pentru critici aduse primarului", pacat ziarul a devenit o fituica neinteresanta,de ce Obs.Ph publica ce alte ziare evita,oare sa fie o fratie?si a batut palma cu Inculpatul?apar doar stiri neinteresante .Pacat ,candva a fost de ajutor orasului,acum doar apa de ploaie.

Actualitate

1929 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1704 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.