Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a aniversat marți, 15 octombrie 2019, 100 de ani de existență. Dacă în prima parte a zilei, acțiunile dedicate Centenarului instituției s-au desfășurat la sediul liceului, manifestările din cea de-a doua partea a zilei au avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", gazdele festivităților de aici fiind directorul Colegiului "Grigorescu" - prof. Roxana Stan și directorul adjunct - prof. Rodiana Stanciu. Oaspeți - reprezentanți ai autorităților județene și locale, foști și actuali profesori au liceului, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar, foști și actuali elevi.

Mai întâi au avut loc momentele oficiale, să le spunem așa: prezentarea monografiei Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019 (realizată de prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu), prezentarea ediției aniversare a revistei Perspective (coordonată de prof. Livia Miu și prof. Simona Darie), apoi acordarea unor premii de onoare subprefectului județului - Emil Drăgănescu, inspectorului școlar general - Nicolae Angelescu, primarului Horia Tiseanu și Consiliului Local Câmpina, delegației de la Liceul "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei din Republica Moldova (cu care colegiul câmpinean a derulat un proiect foarte frumos - "Punte în timp peste Prut"). Apoi au fost onorați cu premii și diplome pensionarii Colegiului "Grigorescu", adică foști profesori, ingineri, contabili, secretari, oameni care ani la rând și-au desfășurat activitatea la CNNG. Trebuie menționat faptul că și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a primit o serie de distincții din partea Prefecturii Prahova și a Inspectoratului Școlar Județean. Astfel s-a încheiat partea oficială a evenimentului. Au fost invitate apoi, să spună câteva cuvinte publicului, două dintre cele mai bune eleve care au învățat la "Grigorescu" - Aida Cărămidaru (șefa promoției 2019, în prezent studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale București) și Alexandra Buzățoiu (absolventă în 2019, cu media 10 la bacalaureat, iar apoi a intrat prima pe listă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"). Au urmat momentele artistice susținute, bineînțeles, de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". (video)

Citiți și: ”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG, pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

12332 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1514 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

2251 vizualizari
20 sept. 2022 17:19

Formația câmpineană ”Celesta” a cântat alături de Cristi Minculescu pe scena ”Serbărilor Toamnei”

A fost, probabil, cel mai frumos moment al ediției 2022 a ”Serbărilor Toamnei”, în special pentru tinerii de pe scenă și din fața scenei. La mijlocul recitalului susținut de IRIS - Cristi Minculescu & Valter & Boro, care încheia festivalul, a fost invitată pe scenă formația ”Celesta” a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesor Elisabeta Milea.

Alte stiri recente

1454 vizualizari
27 sept. 2022 17:28

Societatea Ecogen Power Câmpina a cumpărat și stadionul rafinăriei și anunță că nu-i va schimba destinația de bază sportivă

1 comentarii

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, societatea Ecogen Power SRL Câmpina, proprietarul fostei rafinării “Steaua Română”, a cumpărat și stadionul care a aparținut rafinăriei, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

1209 vizualizari
27 sept. 2022 15:11

25 de sancțiuni în valoare de aproape 6.000 lei, bilanțul Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

În cursul zilei de luni, 26 septembrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de vizibilitate al elementului polițienesc în segmentul stradal.