Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a aniversat marți, 15 octombrie 2019, 100 de ani de existență. Dacă în prima parte a zilei, acțiunile dedicate Centenarului instituției s-au desfășurat la sediul liceului, manifestările din cea de-a doua partea a zilei au avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", gazdele festivităților de aici fiind directorul Colegiului "Grigorescu" - prof. Roxana Stan și directorul adjunct - prof. Rodiana Stanciu. Oaspeți - reprezentanți ai autorităților județene și locale, foști și actuali profesori au liceului, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar, foști și actuali elevi.

Mai întâi au avut loc momentele oficiale, să le spunem așa: prezentarea monografiei Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019 (realizată de prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu), prezentarea ediției aniversare a revistei Perspective (coordonată de prof. Livia Miu și prof. Simona Darie), apoi acordarea unor premii de onoare subprefectului județului - Emil Drăgănescu, inspectorului școlar general - Nicolae Angelescu, primarului Horia Tiseanu și Consiliului Local Câmpina, delegației de la Liceul "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei din Republica Moldova (cu care colegiul câmpinean a derulat un proiect foarte frumos - "Punte în timp peste Prut"). Apoi au fost onorați cu premii și diplome pensionarii Colegiului "Grigorescu", adică foști profesori, ingineri, contabili, secretari, oameni care ani la rând și-au desfășurat activitatea la CNNG. Trebuie menționat faptul că și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a primit o serie de distincții din partea Prefecturii Prahova și a Inspectoratului Școlar Județean. Astfel s-a încheiat partea oficială a evenimentului. Au fost invitate apoi, să spună câteva cuvinte publicului, două dintre cele mai bune eleve care au învățat la "Grigorescu" - Aida Cărămidaru (șefa promoției 2019, în prezent studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale București) și Alexandra Buzățoiu (absolventă în 2019, cu media 10 la bacalaureat, iar apoi a intrat prima pe listă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"). Au urmat momentele artistice susținute, bineînțeles, de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". (video)

Citiți și: ”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG, pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

11633 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4908 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1836 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

28 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

57 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.