Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 8 ianuarie este ziua Câmpinei. Localitatea cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori și cu cele mai multe zile însorite din an. Așa era odată cunoscută Câmpina. Probabil că situația s-a mai schimbat între timp, dar nouă tot ne place să credem că avem un oraș deosebit. Iar cei care-l fac deosebit sunt oamenii lui. Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul va fi marcat de autorități, ca în fiecare an, printr-un simpozion aniversar.

Manifestarea va avea loc pe 9 ianuarie, de la ora 11.00, la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și va include: o alocuțiune a primarului Horia Tiseanu; o prelegere despre Câmpina, susținută de profesorul Marcel Vlădescu; prezentarea Anuarului Societății de Științe Istorice din Câmpina; lansarea unor cărți din cadrul proiectului "Câmpina, patrimoniu cultural", prezintă scriitorul Codruț Constantinescu; o expoziție de pictură a Danielei Rândașu și un moment artistic susținut de Ruxandra Brezeanu. Moderator al manifestării va fi istoricul Alin Ciupală.

7290 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matias 29.12.2016 19:31 PENIBIL! As avea si eu curiozitatea sa stiu cine este ... care a facut un asemenea program si cu asemenea oameni? Cred ca am dreptul sa stiu, pentru ca si eu platesc impozite din care ... astia sa faca asemenea programe PENIBILE!!!
  • Cosmina 29.12.2016 19:50 De unde ati scos fratilor ... astia?! Astia reprezinta Campina?! Cu Ciupala moderator?! Doar Dula si Fratila lipsesc de la apogeul penibilului la Campina! RUSINE! Si voi mai scrieti si ca suntem orasul cu cel mai mare numar de intelectuali la mia de locuitori! Uitati-va cine conduce - primaria, in consiliul local, institutiile de cultura, comisia de cultura... Vai de mama lui de oras pe ce maini a ajuns!
  • Codrutz 29.12.2016 22:50 Primariei si celor care se ocupa de acest moment chiar nu le-o fi rusine sa vina cu acelasi simpozion prafuit, un copy-paste al anului trecut, cu aceleasi fete triste. Dupa ce ca de revelion ne ofera o paparuda de program de Ziua Campinei iar isi bat joc de noi?! Ne e prea mult?!
  • Madalin Focsa 06.01.2017 21:52 Pentru cei 3 carcotasi de mai sus care nu-si dau numele complete sa stim cine sunt si ce pot EI sa faca in schimb: Dragii nostri, care sunt alternativele ? initiativele ? Exista cumva societate civila, activism constructiv, oameni care sa preia steagul si sa faca lucruri lai bune ? Veniti dvs cu solutii: CE ar trebui facut, CUM ar trebui marcata ziua, CU CINE ? Haideti, asteptam propuneri si FAPTE ! Sa vad si eu un ONG care se framanta pe tema asta si face ceva, sau macar un grup de prieteni, orice !
  • Matias 07.01.2017 12:59 pt Madalin Focsa - Noi trebuie sa venim cu solutii?! Nu am stiut! Cand au batut la usa noastra asta vara, Tiseanu, Pitigoi, Dula, Fratila, Ionita si toti ceilalti pareau sa aiba solutii pentru toate! Nu au?! Atunci sa plece si sa lase pe altii care au! Nu ei sa se laude cu functiile si noi sa venim cu ideile! Ce destept esti tu, mai baiatule! Si sunt curios in privinta a doua lucruri: tu al cui avocat esti si ce ai facut tu pana acum pentru comunitatea noastra?
  • Florin Dulama 07.01.2017 17:05 Domnule Madalin Focsa (sau poate doamna, ca nu stie nimeni daca acesta este un nume real sau nu), cum va permiteti dvs sa ii numiti carcotasi pe niste oameni care isi spun un punct de vedere, fara sa jigneasca pe nimeni? Si ce va recomanda pe dvs, indiferent de numele pe care il purtati, sa emiteti asemenea judecati?
  • curcanu 08.01.2017 15:43 Somn de voie.Incepe primarul sa vorbeasca priviti in sala reactia....vinovati sunt ''grifonii'' care sunt incepatori in speachuri
  • Marian 11.01.2017 12:38 Sunt mai mult un vizitator al orasului dumneavoastra si nu fac altceva decat sa astern aici o parere. Ceea ce stiu este din gura oamenilor, din ceea ce gandesc ei, fara a avea curajul sa o spuna. S-au facut intradevar multe in acest oras. Dar cu ce costuri? Punct turistic?! Sa fim seriosi... pentrru ce? Doar pentru a mai acoperi poate nevoia de bani a unor alesi prin costul exagerat al acelei..., sa-i spun cladire? Domnule primar ai oameni ce-ti mor de frig in oras. Crede-ma turistii nu fac frigul. In fine, ce vad eu acum, dupa atatia ani? Un oras ,,batran,, ce moare odata cu primarul lui. Aveti fratilor atata tineret capabil in orasul asta. Poate daca l-ati folosi veti avea si altfel de manifestari omagiale, orasul ar reveni la viata. Nu e suficient sa intinereasca doar consilierul personal. Doamne, e ca si cum un sofer centenar vrea sa conduca un Porche. Asta am vazut ... asta am scris. Un an mai bun!

Eveniment

5238 vizualizari
15 ian. 2022 12:35

Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

2085 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.