CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

- Eveniment -

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

Tinerii au desfășurat un drapel imens, au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului, după care unul dintre participanți, elev la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza, dar originar chiar din Câmpina, a spus câteva cuvinte, fiind completat de lt. inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Voluntarilor Invictus. Precizăm faptul că, alături de voluntarii Asociației Invictus, au fost prezenți la Câmpina și elevi de la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu le-a adresat câteva cuvinte și i-a felicitat pentru derularea acestui emoționant proiect.
Aflată la a opta ediție, Ștafeta Veteranilor cuprinde trei trasee – roșu, galben și albastru, asemeni drapelului nostru național. Traseul roșu pleacă de la Chișinău spre Carei, traseul galben - de la Făgăraș, prin Brașov, Câmpina, Ploiești, Pitești, Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, iar traseul albastru pleacă de la Mărășești, străbate tot sudul țării, apoi Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Carei. În total, cele trei trasee însumează peste 3.500 km. Traseul galben a trecut pentru prima dată prin Câmpina, toate cele trei trasee urmând a se uni, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, acolo unde militarii români au eliberat în 1944 ultima bucată de pământ românesc de sub jugul fascist.


16 Oct 2021 11:10 6132 vizualizari


Comentarii


2010 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
719 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4237 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1931 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV