Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

Tinerii au desfășurat un drapel imens, au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului, după care unul dintre participanți, elev la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza, dar originar chiar din Câmpina, a spus câteva cuvinte, fiind completat de lt. inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Voluntarilor Invictus. Precizăm faptul că, alături de voluntarii Asociației Invictus, au fost prezenți la Câmpina și elevi de la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu le-a adresat câteva cuvinte și i-a felicitat pentru derularea acestui emoționant proiect.
Aflată la a opta ediție, Ștafeta Veteranilor cuprinde trei trasee – roșu, galben și albastru, asemeni drapelului nostru național. Traseul roșu pleacă de la Chișinău spre Carei, traseul galben - de la Făgăraș, prin Brașov, Câmpina, Ploiești, Pitești, Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, iar traseul albastru pleacă de la Mărășești, străbate tot sudul țării, apoi Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Carei. În total, cele trei trasee însumează peste 3.500 km. Traseul galben a trecut pentru prima dată prin Câmpina, toate cele trei trasee urmând a se uni, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, acolo unde militarii români au eliberat în 1944 ultima bucată de pământ românesc de sub jugul fascist.

5903 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

691 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4267 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.

1315 vizualizari
03 iun. 2023 15:23

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - Teleajen Văleni 6-1

Ultimul meci pe teren propriu al brezenilor le-a adus - și oficial - tilul de campioană a județului, fiecare component al său primind la finele partidei cu Teleajen Văleni medaliile de campion. Iar brerzenii au onorat acest mokemnt printr-o victorie la scor de tenis, că tot suntem în plin Roland Garros, 6-1, fără drept de apel.