Cluburile sportive își pot continua activitatea la sala de sport a Colegiului Grigorescu. S-a rezolvat problema legată de rezilierea contractelor

Actualitate (Categoria articolului)

La sfârșitul lunii trecute, cluburile sportive private, care au contract cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, pentru închirierea sălii de sport, s-au trezit că respectivele contracte le sunt reziliate unilateral. Nu au primit nici măcar o notificare prealabilă din partea conducerii liceului. O situație neclară, nelegală și foarte neplăcută pentru aceste cluburi care, o perioadă, nu și-au mai putut desfășura activitatea cu copiii care se pregătesc la diferite discipline sportive.

Care este, de fapt, problema? Prin Codul Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 s-a introdus o taxă nouă denumită taxa de folosință a imobilelor care aparțin instituțiilor publice. Și se prevede clar că oricine folosește un imobil aparținând unei instituții publice (cum este sala de sport a CNNG, în cazul nostru) trebuie să plătească, pe lângă chirie, această taxă de folosință a clădirii, calculată după o formulă stabilită tot prin Codul Fiscal. Iar din acest moment, problema se complică. Taxa de folosință a sălii de sport de la CNNG sau a oricărei alte săli de sport din Câmpina este uriașă, undeva la aproape 6.000 lei pe an, adică în jur de 500 lei pe lună. Și asta pentru că aceste imobile nu au fost reevaluate niciodată din momentul construirii și dării lor în folosință. Ori la o clădire neevaluată în ultimii cinci ani, coeficientul de calcul al taxei, prevăzut de Codul Fiscal, este de 7,5%. La o chirie cuprinsă între 80 și 200 lei pe lună, cât plătesc cluburile sportive pentru închirierea sălii de sport de la Colegiul Grigorescu, s-ar adăuga această taxă de folosință de aproape 500 lei pe lună, în funcție de numărul de ore prevăzut în contract. Și pentru că situația s-a complicat atât de mult, conducerea liceului a decis să rezilieze contractele cu cluburile sportive.

Situația prezentată mai sus a fost valabilă până săptămâna trecută, când reprezentanții cluburilor au fost chemați să încheie acte adiționale la vechile contracte. Ce s-a întâmplat între timp? Primăria Câmpina a dispus reevaluarea sălii de sport, lucru care se va întâmpla, probabil, în cazul tuturor instituțiilor publice. Prin reevaluare, coeficientul de stabilirea a valorii taxei de folosință scade de la 7,5% la 1,4% conform Codului Fiscal și hotărârii Consiliului Local Câmpina privind taxele și impozitele locale. Astfel, cuantumul acestei taxe se reduce considerabil până la 40-50 lei pe lună. În aceste zile, reprezentanții cluburilor sportive și conducerea Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" au semnat actele adiționale la contractul de închiriere și activitatea a fost reluată. Ar mai fi, totuși, de precizat un lucru. De ce au fost reziliate contractele cu cluburile sportive doar la CNNG? Răspunsul e simplu: pentru că aici există contracte...

4513 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2791 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2244 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

1690 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează:

184 vizualizari
26 oct. 2021 12:16

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, propus a fi amplasat în Câmpina, Str. Uniunea Europeană, nr. 3.