'Concert în 15 limbi' al sopranei Menorah Winston la Castelul Hasdeu din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Castelul 'Iulia Hasdeu' a răsunat astăzi de muzică. Un concert de excepție oferit câmpinenilor (și nu numai) de soprana americană Menorah Winston și de o foarte tânără soprană - Fiorela Miria (11 ani), acompaniate de pianista Hermira Gjoni.

Concertul de la Câmpina a fost primul din seria celor șapte concerte pe care Menorah Winston le susține în România în această vară. Un concert în 15 limbi, alcătuit din arii de operă, operetă, lieduri și muzică ușoară. Un program foarte frumos, care a umplut de bucurie inimile celor prezenți astăzi la Castelul Hasdeu. A fost dorința lui Menorah Winston de a cânta la castelul din Câmpina în memoria Iuliei Hasdeu, a cărei poveste a impresionat-o mult, dar și în amintirea copilăriei frumoase pe care a avut-o în România. Pentru că Menorah Winston, chiar dacă este de origine israeliană și chiar dacă s-a stabilit de mai bine de 30 de ani în SUA, s-a născut în țara noastră și nu uită de unde a plecat. După 30 de ani, încă mai vorbește românește și chiar bine. A cântat pe multe scene ale lumii și spune că, deși a plecat din România, România nu a plecat niciodată din sufletul său. Revine din când în când în țară pentru a susține concerte acolo unde este invitată.
Hermira Gjoni este o pianistă americană, originară din Albania, cu o carieră artistică impresionantă. Fiorela Miria, soprana de numai 11 ani, s-a născut la New-York într-o familie de muzicieni din Albania. Este elevă a Școlii de Artă 'Bronx House' din New York și face parte din Corul Național de Copii cu care călătorește peste tot în lume. Vocea sa cristalină a răsunat astăzi în castelul Iuliei Hasdeu.

Citiți și Menorah Winston: 'Vocea mi-a plutit singură în Castelul Iuliei Hasdeu'

10890 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mariana 05.07.2016 09:31 Cred ca a fost superb. Felicitări celor care au avut aceasta inițiativa!

Eveniment

2778 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.