Instanța a decis: Iulian Anton, Gheorghe Ecaterinescu și Eliza Oniță, avertisment pentru neglijență în serviciu

Actualitate (Categoria articolului)

Probabil vă mai aduceți aminte cazul Mihaelei Bertescu, fostă angajată a Primăriei Câmpina, cea care a delapidat un miliard de lei vechi din banii persoanelor cu handicap. Din dosarul de delapidare în care a fost condamnată Mihaela Bertescu a fost disjunsă o altă cauză în care au fost cercetați și apoi trimiși în judecată, pentru neglijență în serviciu, fostul director al Direcției Economice - Gheorghe Ecaterinescu, șeful Biroului Juridic - Iulian Anton și fosta șefă a Serviciului de Buget, Finanțe, Contabilitate - Eliza Oniță.

Vă reamintim pe scurt povestea. În perioada ianuarie 2010-septembrie 2011, în calitate de consilier gradul I la Compartimentul de Resurse Umane din Primăria Câmpina, Mihaela Bertescu a falsificat mai multe state de plată și pontaje, majorându-și astfel salariul și și-a însușit bani de pe mai multe carduri ale unor persoane cu dizabilități. Prejudiciul total s-a ridicat la 99.880 lei, adică aproape un miliard de lei vechi. Faptele sale au fost descoperite de colegii din Primărie, în septembrie 2011. În timpul anchetei, Mihaela Bertescu şi-a recunoscut absolut toată vina. Ba mai mult, ea le-a arătat procurorilor agenda în care ţinea evidenţa tuturor sumelor pe care şi le însuşea în mod ilegal. Ulterior, a returnat Primăriei suma delapidată, în mai multe tranșe. În decembrie 2013, Mihaela Bertescu a fost condamnată la 11 luni închisoare. A executat doar șapte luni, apoi a fost eliberată condiționat.

Ei bine, anchetatorii au efectuat atunci cercetări și în privința șefilor Mihaelei Bertescu, acuzându-i pe Gheorghe Ecaterinescu, Iulian Anton și Eliza Oniță de neglijență în serviciu. În toamna anului trecut, cei trei au fost trimiși în judecată, iar dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Câmpina. Vineri, 20 ianuarie 2017, s-a dat sentința în acest caz: judecătorul a renunțat la aplicarea pedepsei față de cei trei inculpați, considerând că fapta lor nu este gravă și a decis să le dea câte un avertisment (care nu este o sancțiune penală și nu produce niciun efect asupra statutului de funcționar public). Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Primăria Câmpina nu s-a constituit parte civilă în acest caz poate și pentru faptul că prejudiciul creat prin delapidare a fost recuperat.

Iată soluția instanței:
"În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. rap. la art. 5 NCP schimbă încadrarea juridică a infracţiunii de neglijenţă în serviciu pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii ONIŢA ELIZA MIHAELA, ECATERINESCU GHEORGHE şi ANTON IULIAN, din infracţiunea de neglijenţă în serviciu prev. de art. 249 alin. 1 C.p. 1969 , în infracţiunea de neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 NCP. În temeiul art. 396 alin. 3 C.p.p. rap. la art. 80 Cod penal renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpaţii : - ONIŢĂ ELIZA MIHAELA, - ECATERINESCU GHEORGHE, - ANTON IULIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 NCP, cu aplic. art. 5 NCP. În baza art. 81 C.p. aplică inculpaţilor avertisment. Constată că persoana vătămată Primăria mun. Câmpina nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În temeiul art. 274 alin. 1 NCPP obligă inculpaţii să plătească statului câte 300 lei cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20 ianuarie 2017."

5318 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tra-la-la 23.01.2017 21:04 Si uite asa va ajunge Anton secretarul Primariei! Dupa Tiseanu, va trebui sa gasim un primar pe care sa-l cheme Marcu si va fi totul... beton!

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.