CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Jenant. Primăria Câmpina explică arborarea greșită a drapelului național inventând noțiunea de "catarg orizontal"

- Actualitate -

Jenant. Primăria Câmpina explică arborarea greșită a drapelului național inventând noțiunea de

Drapelele de pe catargele de la intrările în municipiul Câmpina din DN1 și dinspre Cornu au generat multe dezbateri după ce noi am prezentat modul în care acestea au fost arborate. De pe rețelele de socializare, discuțiile s-au mutat în plenul Consiliului Local, la ședința din 21 noiembrie 2018. Și este foarte bine că s-a întâmplat așa pentru că, astfel, am avut și noi ocazia să aflăm că drapelele sunt montate corect, verticale, pe catarg... orizontal. A spus-o chiar Iulian Anton, directorul Direcției Juridice și de Personal din Primăria Câmpina.

Vă reamintim că problema cu noile drapele este la tricolor, acesta fiind arborat cu culorile aliniate una sub alta și nu una lângă alta, cu albastru lângă lance (sau catarg), galben la mijloc și roșu în exterior, așa cum prevede clar Constituția României, la Art. 12.
În plenul Consiliului Local, subiectul a fost deschis de consilierul Daniel Ioniță, care a menționat prevederea din Constituția României și a întrebat dacă nu cumva s-ar impune schimbarea modului în care a fost arborat drapelul național. După ce viceprimarul Adrian Pițigoi și secretarul Elena Moldoveanu au evitat elegant răspunsul, a venit momentul serii. Directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Câmpina, Iulian Anton, a încercat să-i convingă pe consilieri că nu e nicio problemă, pentru că există o prevedere într-o lege din 1994 care permite o astfel de arborare a drapelului național. Iulian Anton a mai vorbit și despre "catargul care poate fi și orizontal", iar argumentele supreme au fost: "m-am consultat și cu colegul meu Grigore" (n.r. - Grigore Crijanovschi, șeful Serviciului ADPP) și că "drapelele au fost montate de o firmă specializată". (video)
Din păcate, consilierii locali nu au reacționat la această intervenție, doar au zâmbit. Nu i-a spus nimeni directorului juridic al Primăriei Câmpina că nu există lege mai presus de Constituție, că Legea 75/1994, pe care a invocat-o, nu spune nicăieri că drapelul național poate fi arborat pe verticală, ci prevede exact ceea ce se stipulează și în Constituția României, cu precizarea suplimentară că "drapelul României are formă dreptunghiulară, lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale". Nu i-a spus nimeni lui Iulian Anton că un catarg este un stâlp vertical (DEX). De asemenea, nu a sesizat nimeni un lucru extrem de important - drapelul României se pune în poziția verticală, cu albastru în partea de sus, atunci când este coborât în bernă... Iar firmelor de specialitate, de care vorbește Iulian Anton, ar trebui să li se atragă atenția asupra acestor lucruri. 
Celor care consideră că nu avem alt subiect de scris, le spunem două lucruri. Tricolorul este un simbol național și cu simbolurile naționale nu te joci! În al doilea rând, priviți tricolorul de pe Bulevardul Carol I, la Spitalul Municipal. O să vedeți cât este de frumos și cât de mândru flutură în vânt!


28 Nov 2018 10:30 6110 vizualizari


Comentarii


  • 07.12.2018 18:14 Admin Nu am primit niciun răspuns. Nici măcar drept la replică... Cât despre bietul soldat, el a văzut multe și a trecut prin multe. Și va mai trece, probabil.
  • 07.12.2018 09:32 Andrei Revin cu problema drapelului. Am văzut că și pe soclul soldatului pitic au pus drapelul greșit. Ați primit vreun răspuns de la Directorul Juridic al Primăriei?
  • 28.11.2018 16:20 Ovidiu Lăsând deoparte inepția "catargului orizontal" inventat de domnia sa, domnul director dă dovadă clară că nu s-a sinchist să lectureze Legea 75/1994 măcar un pic mai departe de titlul ei și ar trebui să știe că legea invocată are și norme de aplicare, conform cărora fapta săvărșită constituie contravenție. Este inadmisibil modul în care autoritățile noastre, dovedindu-și incompetența crasă, au ajuns să batjocorească simboluri fundamentale ale statului. Rușine!!!
  • 28.11.2018 11:21 Andrei Să intre AICI directorul juridic al primăriei și să scrie textul de lege invocat. Unde scrie că se poate arbora drapelul cum susține dumnealui? În caz contrar, având în vedere că a mințit în plenul ȘEDINȚEI CONSILIULUI LOCAL, din calitatea de director juridic, să explice la următoarea ședință. Este inadmisibil să inventezi legi și induci în eroare un întreg consiliu local.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
793 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
1049 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
2042 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1904 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV