Primele trei proiecte pe care Câmpina le va depune pentru finanțare în Programul ”Anghel Saligny”

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în ședință extraordinară vineri, 15 octombrie, pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai primelor trei proiecte pe care municipalitatea le va depune în Programul ”Anghel Saligny”.

Astfel, este vorba de următoarele proiecte, care au fost aprobate cu unanimitate de consilierii câmpineni:
- Modernizare Drumul Taberei - lungime: 2.095,13m; suprafață carosabil: 17.809 mp; durata: 24 luni; valoarea: 5.891.397,57 lei (fără TVA)
- Modernizare Strada Orizontului - lungime: 1.203m; suprafață carosabil: 11.580mp, suprafață trotuare: 3.693mp; durata: 24 luni; valoare: 3.639.399,76 lei (fără TVA)
- Reabilitare Strada Voila - lungime: 3.145m; suprafață carosabil: 21.005mp; durata: 24 lunI; valoarea: 6.387.049,18 lei.
Așadar, în total este vorba de o sumă de peste 15 milioane lei, echivalentul a peste 3 milioane euro.
Aceste proiecte au mai fost depuse pentru finanțare și prin alte programe, inclusiv la CNI, fiind o practică a actualei administrații de a depune proiectele în mai multe locuri, iar după ce se obține finanțarea dintr-un program, se face imediat cerere de renunțare în cadrul celorlalte programe, șansele de a accesa fonduri extrabugetare fiind astfel mult îmbunătățite.
Programul ”Anghel Saligny” este un program național de investiții care se adresează autorităților locale și prin care vor putea fi finanțate lucrări de asfaltare a drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare. Programul se va întinde pe șase ani și va avea alocată o sumă de 50 miliarde lei.

2865 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M.F. 22.10.2021 16:16 Cine aleargă după 2 iepuri nu prinde niciunul.

Actualitate

1175 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina. 

3444 vizualizari
08 dec. 2021 13:35

Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

2 comentarii

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Alte stiri recente

962 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

6760 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

4 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.