PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

Politică (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

Primăria Câmpina a donat, în 2011, bisericii de pe Strada Orizontului un teren de 2.500 mp aflat pe Strada Petrolistului în vederea edificării unui centru social-cultural-filantropic destinat victimelor violenţei domestice şi bătrânilor săraci din parohie, care nu mai au pe nimeni. Întrucât scopul nu a fost atins, consider că este creștinește și de bun simț ca terenul să revină în patrimoniul Primăriei Câmpina și să fie scos la licitație pentru dezvoltarea de activități economice generatoare de locuri de munca și venituri la bugetul local. În următoarea ședința a Consiliulul Local Câmpina este pe ordinea de zi un nou proiect prin care se dorește donarea altor 2.500 mp tot Protoieriei Campina, pe Strada Buciumului pentru o altă edificare similară celei de mai sus. Având în vedere faptul că avem deja două experiențe care nu au fost finalizate de instituția mai sus menționată (socotesc inclusiv Capela Hernia) și ținând cont că în Câmpina nu avem multe terenuri disponibile, PMP nu este de acord cu o nouă aventură imobiliară și propune ca terenul să primească altă destinație care să genereze plus valoare pentru Câmpina, este punctul de vedere al lui Adrian Pițigoi, președinte PMP Câmpina. 
În solicitarea făcută către administrația locală, părintele paroh Nicolae Radu menționează că terenul în cauză va fi utilizat pentru desfășurarea unor activități în aer liber, pentru tineri. Proiectul este inițiat de Comisia de Buget-Finanțe a Consiliului Local și se propune darea în folosință gratuită către Parohia Nașterea Maicii Domnului pe o perioadă de zece ani.

2211 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 22.02.2023 07:26 Nu sunt de acord cu donarea terenului. Susțin propunerea PMP.
  • Adrian 07.04.2023 18:12 Haideti sa va spun de ce PMP alias Pitigoi nu vrea sa donarea unui teren catre Parohia “Nașterea Maicii Domnului” ca nu vrea ”STAPÂNUL” pentru ca intr-un timp nu prea indepartat vrea pentru el acel teren. Sa speram ca vremurile in care Campina era condusa de ”STAPÂN” au apus si nu vor rasari din nou prea curand.

Politică

6855 vizualizari
28 mai 2023 09:47

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"

PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

4014 vizualizari
26 mai 2023 16:08

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina

1 comentarii

Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.