Primăria Poiana Câmpina a amenajat un drum provizoriu spre Bobolia, pentru perioada în care DJ 101P este închis din cauza unor lucrări

Actualitate (Categoria articolului)

Drumul Județean 101P de la Poiana Câmpina spre Măgureni a fost închis circulației pentru realizarea unor lucrări. Termenul de execuție este de două luni. Cei mai afectați sunt locuitorii satului Bobolia, care ar fi putut ajunge acasă din Câmpina, pe DN1, apoi pe la Florești. Din fericire, Primăria Poiana Câmpina a găsit o soluție și a amenajat un drum pe lângă albia râului Prahova.

Este vorba despre un drum vechi, utilizat în general de căruțe. Pornește de la intrarea în Poiana dinspre Câmpina, prin stânga podului de peste râul Prahova, merge pe lângă albia râului, pe la Pompe Prahova (fosta secție a Petroutilaj), aproape paralel cu calea ferată, până în Bobolia, unde iese în drumul județean. Acest drum a fost amenajat acum pentru micul trafic local (foto). Este permisă doar circulația autovehiculelor sub 3,5 tone și doar pe perioada în care se desfășoară lucrări la DJ 101P. "Este o soluție de compromis, să-i spunem așa. De fapt, este singura soluție pe care o aveam astfel încât să nu-i obligăm pe locuitorii din Bobolia să ocolească atâția kilometri în perioada în care se fac lucrări pe drumul județean. Mai este puțin timp și începe și școala, copiii de la Bobolia trebuie să ajungă la școală, vă dați seama că situația era delicată, trebuia să găsim o soluție. Noi am făcut demersuri la Consiliul Județean și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova să nu întrerupă complet circulația pe DJ 101P, să se permită circulația alternativă, dar acest lucru nu a fost posibil. Sperăm ca perioada lucrărilor să fie, totuși, mai scurtă de două luni și circulația să fie reluată în condiții normale pe drumul județean, astfel încât locuitorii din Bobolia să aibă cât mai puțin de suferit. Drumul pe care noi l-am amenajat cu piatră, cu pietriș, cu tuburi din beton, este doar provizoriu", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

A fost găsită o soluție și pentru transportul în comun: transbordarea călătorilor. Un microbuz aduce călătorii de la Bobolia, pe DJ 101P până în zona unde se desfășoară lucrări. Oamenii coboară aici, merg pe jos câțiva zeci de metri, apoi sunt preluați de un alt microbuz și transportați la Câmpina. Așa se întâmplă și în sens invers.
Vă reamintim că pe DJ 101P se vor realiza lucrări de refacere a podețului de la km 23 și refacere a taluzului pe malul stâng al pârâului Tulburea, la km 23+400m. Practic, va fi refăcută o porțiune din drumul județean, acea porțiune pe sub care trece un torent al pârâului Tulburea. Este o zonă mai dificilă, unde se produc adesea inundații. Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Prahova, fiind vorba despre un drum județean.

8703 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.