Primăria Poiana Câmpina a amenajat un drum provizoriu spre Bobolia, pentru perioada în care DJ 101P este închis din cauza unor lucrări

Actualitate (Categoria articolului)

Drumul Județean 101P de la Poiana Câmpina spre Măgureni a fost închis circulației pentru realizarea unor lucrări. Termenul de execuție este de două luni. Cei mai afectați sunt locuitorii satului Bobolia, care ar fi putut ajunge acasă din Câmpina, pe DN1, apoi pe la Florești. Din fericire, Primăria Poiana Câmpina a găsit o soluție și a amenajat un drum pe lângă albia râului Prahova.

Este vorba despre un drum vechi, utilizat în general de căruțe. Pornește de la intrarea în Poiana dinspre Câmpina, prin stânga podului de peste râul Prahova, merge pe lângă albia râului, pe la Pompe Prahova (fosta secție a Petroutilaj), aproape paralel cu calea ferată, până în Bobolia, unde iese în drumul județean. Acest drum a fost amenajat acum pentru micul trafic local (foto). Este permisă doar circulația autovehiculelor sub 3,5 tone și doar pe perioada în care se desfășoară lucrări la DJ 101P. "Este o soluție de compromis, să-i spunem așa. De fapt, este singura soluție pe care o aveam astfel încât să nu-i obligăm pe locuitorii din Bobolia să ocolească atâția kilometri în perioada în care se fac lucrări pe drumul județean. Mai este puțin timp și începe și școala, copiii de la Bobolia trebuie să ajungă la școală, vă dați seama că situația era delicată, trebuia să găsim o soluție. Noi am făcut demersuri la Consiliul Județean și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova să nu întrerupă complet circulația pe DJ 101P, să se permită circulația alternativă, dar acest lucru nu a fost posibil. Sperăm ca perioada lucrărilor să fie, totuși, mai scurtă de două luni și circulația să fie reluată în condiții normale pe drumul județean, astfel încât locuitorii din Bobolia să aibă cât mai puțin de suferit. Drumul pe care noi l-am amenajat cu piatră, cu pietriș, cu tuburi din beton, este doar provizoriu", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

A fost găsită o soluție și pentru transportul în comun: transbordarea călătorilor. Un microbuz aduce călătorii de la Bobolia, pe DJ 101P până în zona unde se desfășoară lucrări. Oamenii coboară aici, merg pe jos câțiva zeci de metri, apoi sunt preluați de un alt microbuz și transportați la Câmpina. Așa se întâmplă și în sens invers.
Vă reamintim că pe DJ 101P se vor realiza lucrări de refacere a podețului de la km 23 și refacere a taluzului pe malul stâng al pârâului Tulburea, la km 23+400m. Practic, va fi refăcută o porțiune din drumul județean, acea porțiune pe sub care trece un torent al pârâului Tulburea. Este o zonă mai dificilă, unde se produc adesea inundații. Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Prahova, fiind vorba despre un drum județean.

8345 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

513 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

337 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1227 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1817 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.