Spectacol folcloric superb, în prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Includerea "Horei Prahovene" în Festivalul "Serbările Toamnei" s-a dovedit a fi o idee bună, până la urmă, chiar dacă ne-am fi dorit ca municipiul Câmpina să fie gazda unui festival folcloric important, de sine-stătător, așa cum a fost "Hora Prahoveană" timp de un sfert de secol. Este bine, totuși, că nu s-a renunțat la folclor, mai ales că avem aici, la Câmpina, două ansambluri excepționale, care ar putea dansa pe orice scenă națională sau internațională și ne referim, desigur, la Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Ca și anul trecut, și în acest an, la "Serbările Toamnei", seara dedicată folclorului a fost o încântare pentru cei care iubesc muzica și dansul popular.

Spectacolul a început cu solista Angelica Bălașa, o tânără talentată, o reprezentantă valoroasă a folclorului oltenesc, o olteancă veritabilă, stabilită la... Ploiești. Apoi, Cristina Turcu Preda, poate una dintre cele mai fermecătoare soliste de muzică populară de pe plaiurile mioritice. O artistă îndrăgită de public și care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă a urcat apoi Sebi David (24 ani), un tânăr mai puțin cunoscut câmpinenilor, venit din zona Argeș - Muscel, un interpret extrem de talentat. Sebi David a absolvit Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, secțiile Muzică și Teologie Ortodoxă, iar în prezent este profesor de canto popular. A încheiat spectacolul minunatul Gelu Voicu, care a venit la Câmpina însoțit de o parte a tarafului său. Gelu Voicu, "puiul de Moromete" care duce în lume dorurile Teleormanului, le-a arătat câmpinenilor harul cu care l-a înzestrat Dumnezeu, acela de a cânta frumos, din suflet și cu suflet.
Între momentele artistice ale soliștilor menționați mai sus au evoluat Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului Câmpina și Ansamblul Folcloric "Izvorașul" al Palatului Culturii "Nicolae Botgros" din Cahul (Republica Moldova), despre ale căror evoluții am scris separat.

Citiți și: Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", pe scena Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, o încântare pentru publicul de la Festivalul "Serbările Toamnei" 2019
Ansamblul Folcloric "Izvorașul" din Cahul, invitat de marcă la Festivalul "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

5337 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4913 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1836 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

46 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

65 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.