Guvernul diminuează sumele repartizate localităților din cotele defalcate din impozitul pe venit. Câmpina pierde 2,3 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Încep să se confirme informațiile (neoficiale până acum) potrivit cărora, în disperarea de a mai reduce deficitul bugetar, Guvernul taxează administrațiile locale din teritoriu. O primă măsură este aceea de diminuare a sumelor repartizate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și dacă acest lucru se întâmplă în trimestrul al III-lea al anului, administrațiile locale se așteaptă la măsuri și mai dure pentru ultimele trei luni din 2017.

La Primăria Câmpina a sosit marți, 27 septembrie, o adresă de la Direcția Generală a Finanțelor Publice prin care se anunță diminuarea cu 2.293.000 lei a sumei alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit aferente trimestrului al III-lea. Astfel, în loc de 6 milioane lei, municipiul Câmpina primește cu aproximativ 2,3 milioane lei mai puțin. "Este o decizie de ultimă oră a Direcției Generale de Finanțe. Iar dacă diminuarea acestor sume se întâmplă acum, nu știu ce ne mai așteaptă lunile viitoare", a declarat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina, când s-a aprobat rectificarea bugetară. Câmpina pierde, așadar, aproape 23 miliarde lei vechi. Este o sumă importantă. În cazul comunelor, acolo unde bugetele sunt oricum mult mai mici, situația va fi și mai neplăcută.
După cum vă informam zilele trecute, Guvernul României caută tot felul de soluții pentru reducerea deficitului bugetar ajuns la 6,5 miliarde lei, o sumă uriașă, dublă comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este valoarea oficială pentru că tot mai multe surse din mediul politic și din rândul analiștilor economici susțin că, de fapt, deficitul bugetar ar fi mai mare decât valoarea anunțată de Ministerul Finanțelor Publice. Acum, iată, deja se iau bani de la localități prin reducerea sumelor alocate din cotele defalcate pe impozitul pe venit. Este foarte posibil ca aceeași măsură să se aplice și în trimestrul al IV-lea al anului și la fel de posibil ar fi ca, tot printr-o decizie de ultimă oră, primăriile să fie anunțate că li se iau banii alocați de la bugetul de stat pentru diverse lucrări și necheltuiți până acum.

4292 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Antonio 29.09.2017 21:24 Si e doar inceputul minunatei guvernari PSD!!!

Actualitate

1947 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4277 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1840 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2416 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.