Guvernul diminuează sumele repartizate localităților din cotele defalcate din impozitul pe venit. Câmpina pierde 2,3 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Încep să se confirme informațiile (neoficiale până acum) potrivit cărora, în disperarea de a mai reduce deficitul bugetar, Guvernul taxează administrațiile locale din teritoriu. O primă măsură este aceea de diminuare a sumelor repartizate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și dacă acest lucru se întâmplă în trimestrul al III-lea al anului, administrațiile locale se așteaptă la măsuri și mai dure pentru ultimele trei luni din 2017.

La Primăria Câmpina a sosit marți, 27 septembrie, o adresă de la Direcția Generală a Finanțelor Publice prin care se anunță diminuarea cu 2.293.000 lei a sumei alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit aferente trimestrului al III-lea. Astfel, în loc de 6 milioane lei, municipiul Câmpina primește cu aproximativ 2,3 milioane lei mai puțin. "Este o decizie de ultimă oră a Direcției Generale de Finanțe. Iar dacă diminuarea acestor sume se întâmplă acum, nu știu ce ne mai așteaptă lunile viitoare", a declarat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina, când s-a aprobat rectificarea bugetară. Câmpina pierde, așadar, aproape 23 miliarde lei vechi. Este o sumă importantă. În cazul comunelor, acolo unde bugetele sunt oricum mult mai mici, situația va fi și mai neplăcută.
După cum vă informam zilele trecute, Guvernul României caută tot felul de soluții pentru reducerea deficitului bugetar ajuns la 6,5 miliarde lei, o sumă uriașă, dublă comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este valoarea oficială pentru că tot mai multe surse din mediul politic și din rândul analiștilor economici susțin că, de fapt, deficitul bugetar ar fi mai mare decât valoarea anunțată de Ministerul Finanțelor Publice. Acum, iată, deja se iau bani de la localități prin reducerea sumelor alocate din cotele defalcate pe impozitul pe venit. Este foarte posibil ca aceeași măsură să se aplice și în trimestrul al IV-lea al anului și la fel de posibil ar fi ca, tot printr-o decizie de ultimă oră, primăriile să fie anunțate că li se iau banii alocați de la bugetul de stat pentru diverse lucrări și necheltuiți până acum.

4505 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Antonio 29.09.2017 21:24 Si e doar inceputul minunatei guvernari PSD!!!

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.