Guvernul diminuează sumele repartizate localităților din cotele defalcate din impozitul pe venit. Câmpina pierde 2,3 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Încep să se confirme informațiile (neoficiale până acum) potrivit cărora, în disperarea de a mai reduce deficitul bugetar, Guvernul taxează administrațiile locale din teritoriu. O primă măsură este aceea de diminuare a sumelor repartizate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și dacă acest lucru se întâmplă în trimestrul al III-lea al anului, administrațiile locale se așteaptă la măsuri și mai dure pentru ultimele trei luni din 2017.

La Primăria Câmpina a sosit marți, 27 septembrie, o adresă de la Direcția Generală a Finanțelor Publice prin care se anunță diminuarea cu 2.293.000 lei a sumei alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit aferente trimestrului al III-lea. Astfel, în loc de 6 milioane lei, municipiul Câmpina primește cu aproximativ 2,3 milioane lei mai puțin. "Este o decizie de ultimă oră a Direcției Generale de Finanțe. Iar dacă diminuarea acestor sume se întâmplă acum, nu știu ce ne mai așteaptă lunile viitoare", a declarat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina, când s-a aprobat rectificarea bugetară. Câmpina pierde, așadar, aproape 23 miliarde lei vechi. Este o sumă importantă. În cazul comunelor, acolo unde bugetele sunt oricum mult mai mici, situația va fi și mai neplăcută.
După cum vă informam zilele trecute, Guvernul României caută tot felul de soluții pentru reducerea deficitului bugetar ajuns la 6,5 miliarde lei, o sumă uriașă, dublă comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este valoarea oficială pentru că tot mai multe surse din mediul politic și din rândul analiștilor economici susțin că, de fapt, deficitul bugetar ar fi mai mare decât valoarea anunțată de Ministerul Finanțelor Publice. Acum, iată, deja se iau bani de la localități prin reducerea sumelor alocate din cotele defalcate pe impozitul pe venit. Este foarte posibil ca aceeași măsură să se aplice și în trimestrul al IV-lea al anului și la fel de posibil ar fi ca, tot printr-o decizie de ultimă oră, primăriile să fie anunțate că li se iau banii alocați de la bugetul de stat pentru diverse lucrări și necheltuiți până acum.

4530 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Antonio 29.09.2017 21:24 Si e doar inceputul minunatei guvernari PSD!!!

Actualitate

176 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

222 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1155 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

43 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.