"Unirea, un vis împlinit" - un spectacol dedicat Centenarului, organizat la Poiana Câmpina cu participarea copiilor de la mai multe școli din Prahova

Eveniment (Categoria articolului)

În deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Concurs "Flori de cântec prahovean", destinat elevilor de la unitățile de învățământ din județ, la Poiana Câmpina a avut loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Un spectacol foarte frumos, susținut de copii, un eveniment organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local. Printre spectatori s-au numărat și oaspeții de la Zaim (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

"Unirea, un vis împlinit" - așa s-a numit spectacolul desfășurat duminică în sala de festivități a școlii din Poiana Câmpina. Iar pe scenă au urcat soliști și ansambluri folclorice de la mai multe instituții culturale sau de învățământ din Prahova, printre care: Liceul "Carol I" din Valea Doftanei, Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos, Școala Gimnazială 3 din Câmpina, Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din Păulești, Școala Gimnazială Țintea - Băicoi, Centrul Cultural Vâlcănești și, bineînțeles, Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. În sală s-au aflat părinți, bunici, cadre didactice, dar și invitați speciali - membrii delegației din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste; inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu; inspectorul Angelica Ianculescu (specialitatea arte). Alături de ei s-au aflat primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali din Poiana Câmpina, conducerea și cadrele didactice la la școala din localitate.
"Este a doua oară când venim la Poiana Câmpina, dar am impresia că ne cunoaștem de 100 de ani, de când am înfăptuit cu toții, români din toate regiunile, Marea Unire de la 1918. Ne bucurăm că aceste momente frumoase, de sărbătoare, ne au și pe noi la mijloc, ne bucurăm că suntem aici alături de voi, acasă la voi, frații noștri de la Poiana Câmpina. De fapt, acasă înseamnă și dincoace și dincolo de Prut", a afirmat primarul comunei Zaim, Ion Veste. (video)
"Sunt onorat să particip la acest eveniment, la această sărbătoare a istoriei noastre, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât alături de noi se află frații noștri din Basarabia. Sărbătorim împreună Marea Unirea de la 1918 și o sărbătorim prin cântecul popular atât de drag nouă, tuturor. Mă înclin în fața celor care au realizat acest spectacol deosebit, copii și profesori, cei care au muncit mult, au pus mult suflet și ne-au oferit momente extraordinare", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. 
În cele două ore cât a durat spectacolul, copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii, iar apoi i-au invitat pe oaspeți să se prindă în horă. La final, primarul Alin Moldoveanu le-a oferit oaspeților plachete omagiale, diplome de excelență și flori, diplome de onoare fiind oferite și din partea Școlii "Înv. Ion Mateescu" de directorul Elena Nițu.

Mai multe imagini de la spectacol găsiți pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV

6251 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2229 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1935 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

124 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1204 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.