Patru atleţi câmpineni au urcat pe podium la Cupa Prahovei, 2016

Sport (Categoria articolului)

Ioana Plăvan (locul 1, aruncarea suliţei), Andreea Lungu (locul 2, aruncarea discului; locul 3, aruncarea greutăţii), Marius Vasile (locul 2, aruncarea discului; locul 3, aruncarea greutăţii) şi Andrei Richea (locul 3, aruncarea suliţei) sunt cei patru sportivi de la CSS 'Constantin Istrati' Câmpina, care s-au clasat pe podium la Cupa Prahovei la aruncări, ediţia 2016.

A fost un concurs reuşit şi, cu siguranţă, cel mai important eveniment sportiv din Câmpina, în acest an. Iar acest lucru se datorează atât numărului mare de sportivi participanţi (103), a numărului mare de cluburi participante (10), a faptului că la Câmpina au fost prezenţi cei mai buni antrenori din ţară la probele de aruncări, cât şi pentru că, în premieră, la Câmpina s-a desfăşurat una dintre cele mai spectaculoase şi tehnice probe din atletism - aruncarea ciocanului. A fost o competiţie reuşită şi pentru că au fost prezenţi cei mai buni sportivi din ţară în aceste probe - campioni naţionali, componenţi ai lotului naţional, sportivi prezenţi la competiţii internaţionale, astfel că, din punct de vedere valoric, Cupa Prahovei 2016 a fost una de înalt nivel.
În ciuda vremii neprielnice, totuşi, competiţia a fost un succes, lucru apreciat de toţi cei prezenţi sâmbătă la Câmpina.
Aici mai trebuie spus un lucru. Mulți dintre cei care nu mai participaseră niciodată la o competiţie la Câmpina s-au mirat de condiţiile în care se pregătesc atleţii antrenorilor Nicolae Pavel, Mihaela Marin şi Jenica Bran. 'Ne-am bătut ani la rând cu colegii de la Câmpina, dar nu mi-am imaginat niciodată că ei se pregătesc în asemenea condiţii, total improprii. Mă înclin în faţa performanţelor obţinute de ei', ne-au spus foşti sportivi, actuali antrenori, de la diverse cluburi din ţară.
Condiţiile meteorologice, dar şi limitarea sectorului de aruncări, din cauza condiţiile specifice bazei de la Câmpina, au condus şi la câteva momente mai puţin obişnuite sau amuzante - la elanul de la aruncarea suliţei s-a căzut în câteva rânduri, iar una dintre aruncările cu ciocanul s-a oprit într-un... copac (video).
La eveniment au ţinut să fie prezenţi şi foşti sportivi ai clubului câmpinean, printre care amintim - Laura Neaţă (fostă Radu), Raluca Drăgan, Marius Deaş, toți cu performanţe deosebite pentru atletismul câmpinean.
Festivitatea de premiere a fost oficiată în sală de repezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (co-organizator al evenimentului, alături de CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) şi de invitaţii speciali - George Megelea (singurul atlet român medaliat la Jocurile Olimpice în probe de aruncări - la Montreal 1976, bronz la aruncarea suliţei) şi antrenorul emerit Dan Serafim (video).
Iată şi lista câştigătorilor:

Aruncarea suliţei, fete

1. Ioana Plăvan (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 40,91m
2. Raluca Vrabie (CSS Adjud) - 40,80m
3. Georgiana Zglimbea (CSS Adjud) - 40,43m
Aruncarea discului, fete
1. Diana Ţigănaşu (Ceahlăul Piatra Neamţ) - 41,71m
2. Andreea Lungu (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 37,70m
3. Alina Dumitraşcu (Viitorul Vaslui) - 36,05m
Aruncarea greutăţii, fete
1. Diana Ţigănaşu (Ceahlăul Piatra Neamţ) - 15,48m
2. Lenunţa Burueană (Ceahlăul Piatra Neamţ) - 15,48m
3. Andreea Lungu (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 11,84m
Aruncarea ciocanului, fete
1. Adela Stanciu (CS Olimpia Bucureşti) - 64,07m
2. Bianca Lazăr (Crişul Oradea) - 60,62m
3. Viorica Bocăneţ (Viitorul Vaslui) - 56,35m
Aruncarea suliţei, băieţi
1. Alexandru Grigore (CSS Adjud) - 60,17m
2. Ionuţ Mălin Sandu (CSS Târgovişte) - 52,92m
3. Andrei Richea (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 51,81m
Aruncarea discului, băieţi
1. Daniel Ilisei (CS Dinamo Bucureşti) - 47,30m
2. Marius Vasile (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 46,66m
3. Cătălin Apostol (CSS Buzău) - 40,40m
Aruncarea greutăţii
1. Marius Bâră (CSS Buzău) - 16,80m
2. Ionuţ Mălin Sandu (CSS Târgovişte) - 14,63m
3. Marius Vasile (CSS 'Constantin Istrati' Câmpina) - 14,46m
Aruncarea ciocanului, băieţi
1. Mihăiţă Micu (Viitorul Vaslui) - 73,85m
2. Marius Răducanu (Viitorul Vaslui) - 61,83m
3. Cosmin Boja (Viitorul Vaslui) - 61,08m.

10639 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1267 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

933 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.

Alte stiri recente

550 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

857 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.