Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina vă invită să-i împărtășiți bucuria Centenarului

Eveniment (Categoria articolului)

Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Câmpina, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", împlinește 100 de ani de existență, eveniment care va fi sărbătorit marți, 15 octombrie 2019, prin mai multe acțiuni organizate atât la sediul liceului, cât și la Casa de Cultură "Geo Bogza". Toți cei a căror viața s-a întrepătruns, la un moment dat, cu cea a liceului, fie că acesta s-a numit "Dimitrie Barbu Știrbei" sau "Nicolae Grigorescu", sunt invitați la festivitățile dedicate Centenarului instituției.

Marți, între orele 9.30 - 12.30, liceul va fi deschis vizitatorilor pentru o întâlnire între generații, între elevii și profesorii de ieri și elevii și profesorii de astăzi. Apoi, de la ora 13.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" se vor desfășura mai multe evenimente: o prezentare video a liceului, alocuțiuni, un program artistic. Sunt acțiuni la care pot participa toți cei care doresc să împartă cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" bucuria celor 100 de ani de existență.

Scurt istoric
În Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbei a funcționat, din 1919, primul liceu din Câmpina, instituție care a purtat numele prințului. La început a fost un liceu mixt, apoi a fost împărțit în liceu de fete și liceu de băieți. În anul 1925, autoritățile locale au decis construirea unei noi clădiri, tot pe terenul donat de Martha de Blome, fiica prințului Știrbei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul Toma T. Socolescu în 1926, în același an obținându-se și aprobarea de la Ministerul Educației. În 1929 a fost finalizat corpul dinspre Calea Doftanei (fostă Calea Telegii, apoi Strada I.C. Brătianu). În 1937 a fost finalizată și aripa dinspre Strada Eminescu. Noua clădire a liceului a fost grav avariată la cutremurul din 1940, apoi în urma bombardamentelor din 1944. Lucrările de refacere s-au desfășurat în perioada 1957-1958. Din 1957, instituția și-a schimbat denumirea, devenind Liceul "Nicolae Grigorescu". După cutremurul din 1977, clădirea a devenit, practic, inutilizabilă. A fost nevoie de lucrări de anvergură pentru consolidarea structurii de rezistență și refacerea întregului imobil. Pe scurt, aceasta a fost povestea clădirii în care funcționează cel mai bun liceu din Câmpina și printre cele mai bune din Prahova. Astăzi, unitatea de învățământ se numește Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", dar povestea ei a început acum 100 de ani, în Casa Princiară a prințului Dimitrie Barbu Știrbei.

5649 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4906 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1833 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

2 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

14 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.