Piața Centrală Câmpina a trecut bine "testul cântarelor"

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectori de la Biroul Român de Metrologie Legală - Direcția Regională Prahova au efectuat controale în piețele din Ploiești și Câmpina, scopul fiind acela de verificare a cântarelor utilizate de comercianți.

Potrivit comunicatului de presă remis de Direcția Regională de Metrologie Legală (DRML), inspectorii au urmărit, cu precădere: "existența buletinelor de verificare metrologică, declarațiile de conformitate, sigiliile, fiind efectuate inclusiv testări practice pentru determinarea corectitudinii măsurătorilor". Până acum au fost verificate aproximativ 40 de persoane fizice și juridice, fiind descoperit un singur agent economic (din Ploiești) care utiliza un cântar nelegal. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională de 5.000 lei. De asemenea, în cazul unui alt comerciant s-a descoperit că utiliza un cântar care depășea erorile maxim admise, aparatul fiind sigilat de inspectorii DRML, astfel încât să nu mai poată fi utilizat. Precizăm că, în urma controlului efectuat în Piața Centrală Câmpina nu au fost descoperite nereguli.
Inspectorii DRML au informat administratorii piețelor că au datoria să se asigure că persoanele fizice și juridică cărora le închiriază spații trebuie să folosească mijloace legale de măsurare. Pentru abateri de la legislația în vigoare în domeniul metrologiei, amenzile minime sunt de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 2.500 lei pentru persoanele fizice.

3365 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1048 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1104 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

57 vizualizari
22 apr. 2024 18:38

Marius Anghelescu și-a depus dosarul de candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

În cursul zilei de luni, 22 aprilie, la Biroul Electoral Câmpina s-a prezentat Marius Anghelescu, care și-a depus candidatura ca independent pentru Consiliul Local Câmpina.

496 vizualizari
22 apr. 2024 11:47

PSD este primul partid care a depus la Biroul Electoral dosarele candidaților pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina

1 comentarii

PSD Câmpina a spart gheața, fiind primul partid care depune dosarele de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina, constituit pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.