Piața Centrală Câmpina a trecut bine "testul cântarelor"

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectori de la Biroul Român de Metrologie Legală - Direcția Regională Prahova au efectuat controale în piețele din Ploiești și Câmpina, scopul fiind acela de verificare a cântarelor utilizate de comercianți.

Potrivit comunicatului de presă remis de Direcția Regională de Metrologie Legală (DRML), inspectorii au urmărit, cu precădere: "existența buletinelor de verificare metrologică, declarațiile de conformitate, sigiliile, fiind efectuate inclusiv testări practice pentru determinarea corectitudinii măsurătorilor". Până acum au fost verificate aproximativ 40 de persoane fizice și juridice, fiind descoperit un singur agent economic (din Ploiești) care utiliza un cântar nelegal. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională de 5.000 lei. De asemenea, în cazul unui alt comerciant s-a descoperit că utiliza un cântar care depășea erorile maxim admise, aparatul fiind sigilat de inspectorii DRML, astfel încât să nu mai poată fi utilizat. Precizăm că, în urma controlului efectuat în Piața Centrală Câmpina nu au fost descoperite nereguli.
Inspectorii DRML au informat administratorii piețelor că au datoria să se asigure că persoanele fizice și juridică cărora le închiriază spații trebuie să folosească mijloace legale de măsurare. Pentru abateri de la legislația în vigoare în domeniul metrologiei, amenzile minime sunt de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 2.500 lei pentru persoanele fizice.

3246 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2355 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1603 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

169 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1282 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.