CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

PSD vrea centru cultural la Câmpina, dar fără includerea Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati"

- Politică -

După ședința furtunoasă a Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022, Partidul Social Democrat a organizat luni, 4 aprilie, o conferință de presă în care s-au discutat mai multe subiecte legate în special de ceea ce s-a întâmplat la ședința CL. Conferința social-democraților câmpineni a fost susținută de președintele organizației, Dan Ioan Mușat, precum și de consilierii locali - Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Andrei Duran.

Unul dintre principalele subiecte din cadrul conferinței de presă a fost legat de înființarea Bibiliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” ca instituție cu personalitate juridică. În prezent, Biblioteca Municipală nu are personalitate juridică și face parte din aparatul de specialitate al primarului, o situație existentă de foarte mulți ani. Consilierii PSD intenționează să inițieze un proiect de hotărâre pentru viitoarea ședință a Consiliului Local prin care Biblioteca Municipală să devină instituție cu personalitate juridică, după care să fie demarate discuții cu toți consilierii locali pentru înființarea Centrului Cultural Municipal, așa cum a propus și primarul Alin Moldoveanu, dar fără includerea Bibliotecii în noua structură culturală.
”Biblioteca Municipală funcționeză în momentul de față fără respectarea legii. Consilierii PSD vor veni cu un proiect în acest sens, practic pentru intrarea în legalitate a funcționării acestei instituții. Legea spune că bibliotecile municipale sunt instituții de drept public cu personalitate juridică. La precedentele proiecte care au inclus Biblioteca Municipală, noi am analizat legalitatea și nu oportunitatea, concluzia noastră fiind că Biblioteca Municipală nu poate fi inclusă în Centrul Cultural”, a anunțat președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat.
Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat. (video)
Problema legată de Biblioteca Municipală este extrem de interesantă. Instituția funcționează de mulți ani fără personalitate juridică, dar subiectul a fost deschis abia anul trecut, când s-a propus în Consiliul Local proiectul privind centrul cultural și redeschis acum, în 2022, când s-a revenit cu proiectul menționat. Precizăm faptul că în Legea Bibliotecilor nr. 334/2002, la art. 30 se menționa că "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu sau fără personalitate juridică". Acest articol a fost modificat prin Ordonanța de Guvern nr. 26/2006 astfel: "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu personalitate juridică". Cu alte cuvinte, din 2006, Biblioteca Municipală Câmpina funcționează cu încălcarea legislației, dar nu a sesizat nimeni acest lucru...


04 Apr 2022 22:44 4503 vizualizari


Comentarii


  • 05.04.2022 11:39 Anonim Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat.'' Pai, cum asa: cand ii convine sa se aplice legea (trebuie cercetat aici), cand nu-i convine sa nu se aplice, ca e bine si asa ... mai bine sa recunoasca dl. Musat ca o sustine pe Ene si gata. Nu au pic de rusine!
  • 05.04.2022 11:37 Anonim Acum stim care sunt pilele doamnei Ene: PSD-istii! Unii credeau ca fostul Dochia, dar uite ca s-au inselat. Pilele ei sunt cei de la PSD.
854 vizualizari 29 May 2024 14:02 Bogdan Cord (Partidul Oamenilor Liberi): ”Avem libertatea de a spune da sau nu, doar conform propriei noastre conștiințe!”

Bogdan Cord (Partidul Oamenilor Liberi): ”Avem libertatea de a spune da sau nu, doar conform propriei noastre conștiințe!”

Bogdan Cord și Liviu Briciu, candidați din partea Partidului Oamenilor Liberi la Consiliul Local Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
1468 vizualizari 27 May 2024 19:43 Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Candidatul Partidului România în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina, Daniel Ioniță, a făcut o serie de afirmații privind argumentele pentru candidatura sa la cea mai importantă funcție din administrația cânmpineană.

citeste mai mult
2058 vizualizari 26 May 2024 21:03 Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, dar și la Consiliul Local, la alegerile locale din 9 iunie 2024, Cosmin Raț, ne-a transmis următoarea scrisoare deschisă, care este de interes atât pentru restul clasei politice, cât și pentru întreaga populație cu drept de vot.

citeste mai mult
3020 vizualizari 26 May 2024 13:20 Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Eveniment mare sâmbătă dimineață, la Bănești, în satul Urleta, acolo unde lângă Școala Gimnazială din localitate a fost inaugurată o sală de sport.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV