La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

Social (Categoria articolului)

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Câmpineanul Cătălin Angheloiu, cel care a determinat înființarea acestui grup, ne-a povestit că pasul cel mai important în tratarea oricărui tip de dependență este recunoașterea problemei. Odată ce conștientizezi că te confrunți cu o astfel de problemă, primul pas spre vindecare este făcut. Cele mai frecvente cazuri de tratare a dependențelor sunt cele legate de alcool, acest grup funcționând de altfel pe principiul asociațiilor ”Alcoolicii anonimi”.
Întâlnirile membrilor acestui grup au loc în fiecare zi de marți, de la ora 15.30, și în multe cazuri și sâmbătă, de la ora 10.30, într-un spațiu pus la dispoziție de Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. De altfel, directorul acestei unități medicale, dr. Irina Minescu, ne-a precizat pe marginea acesui subiect: ”Am sprijinit de la bun început acest grup de inițiativă și le oferim un spațiu unde să se întâlnească. Faptul că a apărut un astfel de grup, noi îl apreciem ca fiind benefic, recunoașterea existenței unei probleme de acest gen fiind primul și cel mai greu pas de făcut pe drumul recuperării. Sunt și pacienți ai spitalului nostru cu astfel de probleme, pe care i-am informat de posibilitatea de a participa la întâlnirile acestui grup, fiind o etapă importantă în terapia pentru vindecarea de dependența de alcool, dar și în orice alte cazuri de dependență”.
Persoanele interesate să participe la întâlnirile acestui grup sau să afle mai multe detalii, pot lua legătura telefonic cu inițiatorul acestuia, Cătălin Angheloiu - 0735.666.947.

3553 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1850 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1417 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

3 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.

Alte stiri recente

146 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

723 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.