Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au dansat Hora Unirii în centrul municipiului

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.

Manifestările dedicate Micii Uniri, organizate de administrația locală în Parcul Regele Mihai I, au fost deschise de primarul Horia Tiseanu - care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, cel care, să nu uităm, prin decret domnesc, a ridicat târgul Câmpina la rang de oraș (în anul 1864) și profesorul de istorie Cristian Bunea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - care a vorbit despre evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859, cum a fost înfăptuit, care era contextul geopolitic, cum s-a reușit alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. (video)
Au urmat apoi superbele momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructori Cristi și Vali Colezea), Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" (coordonator prof. Maria Câmpeanu) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) împreună cu tânărul și foarte talentatul solist Andrei Chelba (14 ani). Prezentarea evenimentului a fost realizată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului municipiului. La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Autorități locale, directori din cadrul Primăriei Câmpina, șefi ai unor instituții publice, reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor" și ai Asociației Pensionarilor, câmpineni de toate vârstele și-au dat mână cu mână într-o tradițională horă a "unirii-n cuget și-n simțiri". (video)

5943 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1717 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

1791 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

52 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1868 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.