Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

Actualitate (Categoria articolului)

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Pare incredibil, dar povestea relatată de salvamontiști este înfiorătoare prin inconștiența incredibilă de care a dat dovadă bărbatul din Galați. Acesta se antrena joi pentru un concurs de alergare montană, când a început să urce pe Valea Cerbului, orientându-se doar cu telefonul mobil, fără să cunoască deloc Munții Bucegi. În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns joi seară, pe întuneric, la Monumentul Eroilor de pe Caraiman. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că bărbatul a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare. O echipă Salvamont aflată pe platoul Bucegilor a început imediat căutarea și, la un moment dat, aceștia s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor. La căutari a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer. Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații.
Salvamontiștii atrag atenția celor care se aventurează pe munte că trebuie să fie bine echipați, că știe traseele pe care le parcurg sau să urmeze indicatoarele și marcajele. Uneori, aceste ”detalii” pot face diferența între viață și moarte.

1840 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.