Maia Morgenstern, recital de muzică ebraică, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Surpriză extraordinară oferită de Federația Comunităților Evreiești din România, ieri, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Invitat de onoare a fost minunata actriță Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Iar Maia Morgenstern nu a venit singură, ci împreună cu fiica ei, Cabiria, alături de care ne-a oferit un moment artistic superb.

Maia și Cabiria au cântat, împreună cu formația Bucharest Klezmer Band, muzică tradițională evreiască (video). A fost un eveniment cu adevărat de excepție. Înainte de a cânta, Maia Morgenstern a vorbit despre bucuria pe care o are atunci când participă la astfel de acțiuni organizate pentru păstrarea culturii și tradițiilor evreiești, cum a fost și reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Dar Maia Morgenstern a vorbit și despre marea sa durere - Teatrul Evreiesc de Stat al cărui director este, un teatru important, care există în România de mai bine de 140 de ani, care are artiști minunați, reprezentanții foarte bune, dar care a rămas fără sediu de mai bine de doi ani. În 2014, acoperișul a fost luat de vânt, iar clădirea a fost inundată. Vorbim despre un monument istoric, nu doar despre sediul unui teatru. Iar de atunci, actorii Teatrului Evreiesc de Stat joacă pe unde se poate, pentru că reabilitarea clădirii al cărui proprietar este Primăria Capitalei nu a fost finalizată. Maia Morgenstern încă mai speră ca actorii Teatrului Evreiesc să se întoarcă în casa lor cea frumoasă, în clădirea în care funcționează din 1948.

Maia Morgenstern a primit din partea primarului Horia Tiseanu albumul 'Câmpina, bătrânul târg îmbracă haine noi', care cuprinde și multe fotografii reprezentând Câmpina de ieri și de azi.

14711 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Angela 24.07.2016 08:57 Pacat ca nu am stiut ca vine marea noastra actrita la Campina! Daca as fi stiut, as fi venit si eu cu mare drag s-o vad!
  • Gabriel 29.07.2016 10:29 Parintele Nicolae Steihardt spunea: "stati si va uitati ca prostii si nici nu stiti ce va asteapta" Asa si voi astia care ati fost acolo sau care aplaudati deschiderea acestei sinagogi. Sfantul Ioan gura de Aur spunea: "Sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari" Sa-i spuna cineva evreicei Maia cine a infiintat teatrul evreiesc de STAT! Radu Gyr, l-a infiintat in perioada cand evreii din Europa erau trimisi la Auschwitz. Cine e Radu Gyr? Unul din cei mai mari poeti pe care i-a avut neamul romanesc si care a indurat ani grei de temnita in inchisorile comuniste conduse la nivel inalt de....? EVREI. Nu ma astept sa publicati comentariul asta, cenzura voastra o sa-si spuna cuvantul, ca doar sunteti politic corecti, insa deschideti ochii oameni buni, tu ala care citesti comentariile, DESCHIDE OCHII!

Eveniment

2777 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1111 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

1292 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina.