Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (VI). Neonatologie și neurologie

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanCondind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Conducerea celui mai mare spital privat din județul Prahova are un principiu fundamental în administrarea unității: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară. 
Astăzi vom vorbi despre neonatologie și neurologie. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

Cabinetul de Neonatologie
Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și protejarea pentru menținerea stării de sănătate a nou-născutului prematur. În Cabinetul de Neonatologie SanConfind (situat în Câmpina, la ”Casa cu lei”), pe lângă consultațiile obișnuite, se oferă consiliere cu privire la beneficiile multiple ale alăptării. Prin respectarea unei alăptări corecte, bebelușul va avea cea mai sănătoasă sursă de hrană. De asemenea, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, se pot realiza diverse proceduri în Baza de Recuperare, precum: masaj nou-născut, kinetoterapie (gimnastică medicală pediatrică) etc. Se pot efectua și investigații medicale, analize de laborator sau servicii specifice (fototerapia).

Cabinetul de Neurologie
În cabinetul de specialitate de la Poiana Câmpina, sunt oferite servicii medicale deosebite în cele mai impresionante afecțiuni neurologice: deficitele motorii sau senzitive (lipsa forței sau a sensibilității într-o anumită parte a corpului), durerea de la nivelul extremității cefalice, în teritoriul unui nerv cranian sau periferic,  tulburările de mers și de echilibru, pierderile de constiență (leșin, criză epileptică etc.), tulburările de memorie. Neurologia este una dintre specialitățile medicale, nechirurgicale, extrem de complexe și de provocatoare pentru medic și pacient. Acest domeniul al medicinei are în centrul preocupărilor sale sistemul nervos central (creierul - emisferele cerebrale, cerebelul, trunchiul cerebral și măduva spinării), precum și sistemul nervos periferic (ansamblul structurilor nervoase care asigură comunicarea dintre sistemul nervos central și restul organelor și componentelor corpului). Lista cu afecțiunile neurologice congenitale (înnăscute) sau dobândite poate fi ușor regăsită pe internet.
Unii pacienți confundă neurologia cu psihiatria. Sunt două specialități care studiază și tratează afecțiuni ale emisferelor cerebrale, dar din perspective diferite. Neurologia diagnostichează și tratează mai ales afecțiunile organice (ex.: accidente vasculare cerebrale, tumori, infecții etc.), pe când psihiatria are în vedere disfuncțiile mentale cognitive, comportamentale și afective.
Evaluarea unui pacient cu simptome neurologice este extrem de laborioasă, fiindcă între sistemul nervos central și periferic, pe de o parte, și restul corpului, pe de cealaltă parte, există o interdependență fără de care nici una dintre părți nu poate funcționa normal. Anamneza trebuie să fie atent realizată și cu multe detalii, căci funcțiile creierului și ale măduvei  se relevă prin multe simptome, care pot fi progresive sau brusc instalate, remarcate sau ignorate de pacient sau de anturaj, dar esențiale pentru specialist. Această parte a consultației poate dura mult, dar este temelia pe care medicul neurolog de la SanConfind va construi demersul diagnostic și terapeutic al pacientului.  De multe ori, pacienții intră în cabinet și spun că vin pentru interpretarea unor rezultate ale investigațiilor sau pentru recomandarea acestora. Este important să se știe că diagnostic fără anamneză și consult neurologic nu există, indiferent de câte investigații ar face pacientul respectiv. Aceasta nu înseamnă că un neurolog poate realiza anamneza fără toate documentele medicale anterioare ale pacientului, inclusiv imagini ale examenelor CT sau IRM, analize de laborator, alte consultații medicale sau ieșiri din spital. Fără aceste detalii, demersul diagnostic și terapeutic poate fi incomplet.

Examenul neurologic este diferit față de alte examene clinice din cadrul diverselor specialitați medicale și chirurgicale. În timpul acestui examen se evaluează: mersul, echilibrul, nervii cranieni (cele 12 perechi care ne asigură văzul, mirosul, auzul, mișcările feței, ale globilor oculari, limbii, faringelui, laringelui, sensibilitatea la nivelul structurilor extremității cefalice, funcții ale unor organe interne sau de înghițire), motricitatea (forța diverselor grupe musculare), sensibilitatea (superficială sau profundă), reflexele (oseo-tendinoase, cutanate sau patologice), coordonarea, tonusul muscular și funcțiile cognitive. Coroborarea datelor obținute în urma anamnezei și a examenului neurologic va putea duce la o atitudine profesionistă asupra pacientului. De aceea consultația inițială la neurologie poate dura 40 minute sau peste o oră, dacă avem pacienți la care există deficite motorii importante, tulburări cognitive sau alte afecțiuni neurologice care necesită, pe lângă anamneză și examen neurologic, și alte teste suplimentare (scor UPDRS III în Boala Parkinson, MMSE în tuburările cognitive, scor miastenic în miastenie etc.). 
În multe țări din vestul Europei există o consultație aparte rezervată anunțului diagnostic, în cazul unor afecțiuni importante și cu un impact emoțional puternic asupra pacientului. Medicul neurolog de la SanConfind admiră această practică și crede că ”trebuie să empatizăm mai mult cu pacientul și să avem multă grijă în felul în care îi enunțăm o supoziție de diagnostic sau rezultatele nefavorabile ale unor investigații. Pacientul trebuie să aibă timp să pună întrebări, să înțeleagă diagnosticul și necesitatea investigațiilor sau a tratamentului înainte de a părăsi cabinetul medicului, căci altfel riscă să fie sfătuit în mod neprofesionist de alte persoane sau de Internet (din nefericire!)”.

640 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2831 vizualizari
17 iun. 2022 21:23

Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

2502 vizualizari
12 mai 2022 06:37

La SanConfind, noi servicii medicale cofinanțate de CJAS pentru spitalizarea de zi

(P) Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, este într-o continuă dezvoltare nu doar în ceea ce privește personalul medical de înaltă calificare, ci și din punct de vedere al serviciilor oferite, toate cu o calitate deja recunoscută și care face întotdeauna diferența. Din acest an, pentru spitalizarea de zi în relație cu CJAS Prahova, SanConfind vine cu o serie de servicii/proceduri medicale de mare interes pentru pacienți.

Alte stiri recente

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4446 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.