Primăria Poiana este deschisă unui parteneriat cu Primăria Câmpina pentru trasee noi de transport public, deservite de autobuze ecologice

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței desfășurate la Primăria Câmpina, la jumătatea acestei luni, cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu, s-a vorbit și despre posibilitatea unui parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina în vederea realizării unui traseu nou, Pram - Gară, având în vedere că Gara Câmpina este situată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina.

Vă reamintim că administrația câmpineană are posibilitatea să acceseze fonduri europene de până la 10 milioane euro prin POR Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon" pentru reorganizarea sistemului de transport public, achiziționarea de autobuze ecologice, modernizarea infrastructurii, realizarea de centre de închiriat și piste pentru biciclete. Cofinanțarea de la bugetul local ar fi de doar 2% din valoarea proiectului. În cadrul acestui proiect se permite inclusiv asocierea cu alte localități pentru realizarea unor trasee pentru transportul public de persoane, iar la întâlnirea reprezentanților administrației câmpinene s-a vorbit despre această posibilitate a asocierii cu Poiana Câmpina. 
"Noi suntem deschiși la orice idee de parteneriat în beneficiul cetățenilor. Iar dacă Primăria Câmpina va decide că acest proiect este o oportunitate pentru localitate și va dori o asociere cu Poiana Câmpina, noi vom fi deschiși la această colaborare. Poiana nu ar putea accesa singură fonduri pentru un astfel de proiect complex, ci doar în cadrul unui parteneriat. Singura dorință ar fi aceea ca traseul gândit între localitățile noastre să treacă și pe la Spitalul SanConfind. Sunt mulți câmpineni care vin la această unitate medicală și sunt convins că ei ar aprecia acest lucru", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

Citiți și Discuții la nivelul administrației câmpinene pe tema accesării de fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului

A doua întâlnire pe tema proiectului privind modernizarea transportului public din Câmpina a adus multe întrebări și destul de puține clarificări

3534 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

808 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

941 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1109 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2187 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.