Primăria Poiana este deschisă unui parteneriat cu Primăria Câmpina pentru trasee noi de transport public, deservite de autobuze ecologice

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței desfășurate la Primăria Câmpina, la jumătatea acestei luni, cu privire la oportunitatea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public din municipiu, s-a vorbit și despre posibilitatea unui parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina în vederea realizării unui traseu nou, Pram - Gară, având în vedere că Gara Câmpina este situată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina.

Vă reamintim că administrația câmpineană are posibilitatea să acceseze fonduri europene de până la 10 milioane euro prin POR Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon" pentru reorganizarea sistemului de transport public, achiziționarea de autobuze ecologice, modernizarea infrastructurii, realizarea de centre de închiriat și piste pentru biciclete. Cofinanțarea de la bugetul local ar fi de doar 2% din valoarea proiectului. În cadrul acestui proiect se permite inclusiv asocierea cu alte localități pentru realizarea unor trasee pentru transportul public de persoane, iar la întâlnirea reprezentanților administrației câmpinene s-a vorbit despre această posibilitate a asocierii cu Poiana Câmpina. 
"Noi suntem deschiși la orice idee de parteneriat în beneficiul cetățenilor. Iar dacă Primăria Câmpina va decide că acest proiect este o oportunitate pentru localitate și va dori o asociere cu Poiana Câmpina, noi vom fi deschiși la această colaborare. Poiana nu ar putea accesa singură fonduri pentru un astfel de proiect complex, ci doar în cadrul unui parteneriat. Singura dorință ar fi aceea ca traseul gândit între localitățile noastre să treacă și pe la Spitalul SanConfind. Sunt mulți câmpineni care vin la această unitate medicală și sunt convins că ei ar aprecia acest lucru", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

Citiți și Discuții la nivelul administrației câmpinene pe tema accesării de fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului

A doua întâlnire pe tema proiectului privind modernizarea transportului public din Câmpina a adus multe întrebări și destul de puține clarificări

3422 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.