Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

Actualitate (Categoria articolului)

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

Dar să prezentăm lucrurile pe rând, în ordine cronologică.
Luni, 29 mai, la ora 12.30, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina, aceasta având loc chiar în sediul Primăriei, în sala de ședințe aflată perete în perete cu biroul viceprimarului. Mai mult, se putea participa la această ședință și online, fiind mai mulți consilieri locali care au ales această variantă. Deși ședința avea loc în timpul programului de lucru, viceprimarul Liviu Dumitrache nu a participat nici fizic, nici online. Mașina sa personală era în curtea Primăriei, dar viceprimarul, nicăieri. La un moment dat, pentru un vot în cadrul unei comisii, chiar era nevoie de Liviu Dumitrache. Acesta nu era și, mai mult, nimeni nu știa de el. Unul dintre consilierii locali a afirmat chiar că l-a sunat, dar nu răspunde nici la telefon. Oare ce o fi avut mai important de făcut Liviu Dumitrache decât să vină la ședința Consiliului Local, în condițiile în care este singurul dintre cei 19 consilieri care are program de lucru chiar la Primărie?!
Considerăm această situație extrem de gravă și credem că nu ar trebui să nu existe măsuri. Poate Liviu Dumitrache nu a înțeles că nu-l ține nimeni cu forța, iar dacă are treburi mai importante (așa cum a demonstrat), poate pleca în orice moment.
După numai câteva zile, miercuri, 31 mai, a urmat ședința ordinară a Consiliului Local. Și ne așteptam ca în cadrul ei să existe măcar un consilier care să aibă suficient curaj încât să-l întrebe pe viceprimar ce a avut mai important de făcut decât să participe la ședința extraordinară din sediul Primăriei, în timpul programului său de lucru, mai ales în condițiile în care votul său la momentul respectiv chiar conta. Numai că, nimeni nu a avut curajul să ridice această problemă extrem de gravă. A încercat ceva Florin Marcu, dar fără nume, extrem de evaziv, astfel că nici măcar Dumitrache nu a înțeles că, de fapt, ce se chinuia Marcu să (nu) spună era o aluzie la adresa sa.
E trist că se ajunge la astfel de situații. Este de neînțeles de ce nici măcar primarul Ain Moldoveanu, al cărui subaltern este viceprimarul, indiferent cum se numește el, dar nici nimeni din Consiliul Local Câmpina nu îndrăznește măcar să-l deranjeze cu o întrebare pe singurul ales local dintre consilieri desemnat în Executiv. Dacă o demisie de onoare nu poate veni din partea viceprimarului Dumitrache, ar fi trebuit ca plenul Consiliului Local să pună măcar problema demiterii sale. Până la urmă 13 voturi (câte sunt necesare) nici nu mai par așa multe...
Și încă o precizare: pentru a fi ocupat cu alte chestiuni în timpul programului de lucru de la Primărie, viceprimarul Liviu Dumitrache primește o indemnizație lunară de 17.160 lei brut.

2508 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • A G 04.06.2023 22:08 Hai sa fie toleranți.Multi nu știu care e rolul lor acolo și nici pe cine reprezintă direct sau indirect.Dupa unu sau doua mandate bine remunerate constată că nu au făcut nimic dar nu e înghesuială in politica,unii nu vor să aibă probleme.Acest domn a lucrat in jandarmerie,o instituție care a gazat protestatarii și bătut tinerii la greu.Oamenii capabili indiferent că au abia liceul sau o facultate nu vor intra in politica sau să lucreze pe salariile care se oferă la Campina.
  • Daniel Aurelian Rădulescu 05.06.2023 07:21 Un impostor oportunist ca și toți ceilalți consilieri împinși în față de un USR, parodie de partid politic!!!
  • Calin Gherman 05.06.2023 14:38 Buna ziua, cred ca presa ar trebui sa informeze, nu sa emită și sugestii. Trebuie probata imparțialitatea, altfel se pare ca face jocul cuiva, alta tabăra sau poate chiar a unei persoane.
  • Alexandru 05.06.2023 14:49 Domnule Călin Gherman, în toată presa există și articole de opinie. Acesta este un articol de opinie, în care am semnalat o situație extrem de gravă în opinia noastră. Atât! Iar celor care ne transmit jigniri și amenințări, le transmitem că îi așteptăm și că noi vom fi tot aici!
  • Manda Ninel 07.06.2023 22:23 Individul a fost jandarm.....fără comentarii!

Actualitate

1113 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1490 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

1130 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

698 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările: