Poluarea îi scoate din nou în stradă pe locuitorii din Băicoi, pe 28 octombrie 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 28 octombrie 2018, de la ora 13.00, Asociația Eco Natura Comunității Băicoi va organiza o acțiune de protest împotriva poluării aerului cu hidrogen sulfurat și alte substanțe toxice cu efect nociv asupra sănătății locuitorilor. Va fi un protest pașnic, apolitic, un protest autorizat și susținut de administrația locală, care se va desfășura în zona blocurilor din Cartierul Liliești, după cum ne-au precizat reprezentanții asociației menționate.

Amintim faptul că, în perioada 12 septembrie - 3 octombrie 2018, APM Prahova a realizat măsurători în zona Țintea în vederea determinării calității aerului, fiind identificate 228 de depășiri ale concentrației de hidrogen sulfurat pentru o perioadă de 21 de zile consecutiveÎn urma controalelor efectuate de Garda de Mediu, societatea Vitalia a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la emisiile industriale, iar APM Prahova a emis Notificarea Prealabilă în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu a acestei societăți. În ciuda acestor măsuri implementate de autorități, reprezentantul Vitalia susține că poluarea aerului nu are nicio legătură cu societatea pe care o administrează, chiar dacă este foarte ușor de identificat sursa mirosului resimțit de sute sau chiar mii de persoane care sau trec prin zonă. Dreptul la un mediu sănătos este garantat de Constituția României, la Art.35, iar acest drept ne-a fost încălcat brutal!, se menționează în comunicatul de presă remis de Asociația Eco Natura Comunității Băicoi.
Nu este prima acțiune de protest organizată la Băicoi de această asociație pentru protecția mediului. Problemele legate de poluare au apărut de mai multă vreme, fiind generate de operațiunile de prelucrare a deșeurilor periculoase și nepericuloase de la depozitul societății Vitalia.

(Sursă foto - Agerpres)

4392 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

423 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.