Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.

Cei doi artiști plastici au fost înconjurați de familie, de prieteni, de pictori care fac parte din Asociația Artiștilor Plastici “Câmpina Artelor” – condusă de Gabriel Dima, de câmpineni iubitori de frumos. Un public numeros, care a trăit, alături de Christina Beelen și Valentin Bălan, emoțiile evenimentului.
Christina Beelen s-a născut la Oostende (Belgia) și a absolvit Academia de Arte Plastice din Bruges. Are propriul atelier de pictură, desen și ceramică la Gistel, în Belgia, acolo unde și locuiește. Iubește România, iubește Câmpina, are mulți prieteni în țara noastră și spune că prin fiecare lucrare realizată își dorește să ajungă la sufletul semenilor mei. Pictează în acuarelă, în culori calde, pastelate, care transmit un sentiment plăcut, frumos, cald.
Valentin Bălan, câmpineanul nostru, a fost, parcă, mai emoționat ca niciodată. Nu este la prima expoziție, are multe la activ, în țară și mai ales în străinătate, în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, în Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine". Cu toate acestea, se pare că emoțiile sunt mai mari tocmai la tine acasă, în fața alor tăi, iar când evenimentul se mai bucură și de prezența unui ambasador, atunci chiar că te simți copleșit. Picturile lui Valentin Bălan sunt în ulei și ne arată locuri dragi din Câmpina și împrejurimi.
Expoziția este deschisă în continuare în foaierul Casei de Cultură și merită văzută pentru că este o expoziție pentru suflet.

1810 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.10.2023 12:51 Tot respectul nostru!👏

Eveniment

1544 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2748 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.