Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Claudiu Dumitrescu, despre Bontaș, Lindenberg și o remiză de poveste cu Steaua
Interviuri (Categoria articolului)
Peste câteva zile, pe 1 septembrie, fotbalul câmpinean marchează un secol de la înființarea primei sale echipe - Principesa Ileana. După cum deja v-am obișnuit, CâmpinaTV.ro vă oferă informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul episodului de față este Cluadiu Dumitrescu, jucător încă în activitate și antrenor, unul dintre puținii câmpineni care se pot lăuda că au jucat la nivelul primului eșalon al fotbalului românesc.
Dialogul cu Claudiu Dumitrescu a avut loc pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, acolo unde acesta antrenează o grupă de copii de la CS Câmpina, și chiar dacă ploaia ne-a dat ceva bătăi de cap, am parcurs toate etapele carierei de jucător și antrenor ale lui Claudiu Dumitrescu. Mai întâi, ne-a povestit cum au fost începuturile sale. ”Tata m-a dus la fotbal, la Poiana Câmpina, la o acțiune de selecție, iar după ce am fost supuși mai multor probe, antrenorul Vasile Bontaș a venit la mine, mi-a întins mâna și mi-a spus că o să ajung fotbalist mare. Pentru mine a însemnat enorm acel moment”, își începe povestirea Claudiu Dumitrescu. Un moment care avea să se repete după numai câțiva ani. ”La un moment dat am fost la o selecție la Steaua, dar antrenorul de acolo nu m-a primit... Eram foarte supărat, iar la întoarcere, tata a zis să intrăm prin Ploiești, să ne oprim la Petrolul. Aici l-am întâlnit ca antrenor pe regretatul Noni Lindenberg, care după ce m-a văzut puțin la lucru, a avut exact aceeași reacție ca și Vasile Bontaș - mi-a întins mâna, mi-a zis că voi ajunge fotbalist și să rămân la Petrolul. Am uitat toată amărăciune că nu mă doriseră cei de la Steaua”, își amintește cu ușoară nostalgie Claudiu Dumitrescu.
Am parcurs apoi împreună celelalte etape din cariera de jucător - de la debutul la seniori, la Metalul Plopeni, apoi la Chimia Brazi, iar mai târziu la Unirea Urziceni și CS Otopeni, cu aceasta din urmă ajungând până în primul eșalon, dar și revenirea la Câmpina, la CSM. Iar cea mai frumoasă amintire din prima ligă este chiar un meci contra formației care îl refuzase când era junior - Steaua București. ”A fost un meci chiar pe Ghencea, în sezonul în care Unirea Urziceni a câștigat campionatul. Noi am deschis scorul, iar Steaua ne-a egalat târziu, la ultima fază a jocului prin Goian. Aveam o echipă foarte bună atunci, cu Florin Pârvu, Chiacu, Scarlatache, în vreme ce la Steaua, care era antrenată de Marius Lăcătuș, jucau Rădoi, Szekely, Goian, Ghionea, Kapetanos, Petre Marin, Ogăraru, o echipă foarte bună. A fost revanșa mea, chiar dacă rămân cu marea dezamăgire a carierei că nu am reușit să marchez niciun gol în prima divizie”, ne-a mai spus Claudiu Dumitrescu. Debutul în Liga I nu a fost o amintire prea plăcută - CS Otopeni a pierdut 0-4 acasă în fața echipei CFR Cluj, pregătită atunci de Ioan Andone. Claudiu Dumitrescu a jucat doar în prima repriză, în fața unor adversari precum Trică, Deac, Da Silva, Cadu, De Souza, Magalhaes. După retrogradarea la finalul unui singur sezon cu CS Otopeni, Claudiu Dumitrescu și-a continuat periplul fotbalistic, revenind în prima ligă în sezonul 2011-202 la Concordia Chiajna, sub comanda antrenorului Laurențiu Diniță. Din păcate, la meciul de debut, 1-2 pe teren propriu cu Sportul Studențesc, Claudiu Dumitrescu a fost eliminat încă din minutul 42 de arbitrul Marius Avram.
Claudiu Dumitrescu joacă și în prezent fotbal, chiar dacă în octombrie va împlini 41 de ani, fiind legitimat la FC Bănești, în campionatul județului Prahova. În paralel a devenit antrenor și dacă despre experiența sa ca tehnician în China ați putut afla detalii din avancronica acestui interviu, urmărind integral interviul veți afla și alte detalii interesante despre cariera sa de antrenor, dar veți afla și care este în opinia sa cel mai bun antrenor român în acest moment. Așadar, suficiente argumente pentru a urmări interviul integral cu Claudiu Dumitrescu.
Citește și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României
Interviuri

Cosmin Raț: ”Cu un parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul de Primiri Urgențe pe locul fostului cinematograf ar putea deveni realitate”
Consilierul local Cosmin Raț, secretar general al Partidului Oamenilor Liberi, a fost invitatul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro în care am discutat despre actualitatea politică și administrativă locală.

Alin Moldoveanu: ”Proiectele cu fonduri extrabugetare din învățământ depășesc 20 milioane euro”
Câmpina are în diverse faze numeroase proiecte cu fonduri europene sau cu fonduri guvernamentale, în mai multe domenii de activitate. Valoarea acestora este impresionantă, atât dacă ne raportăm la ce se întâmpla până acum, mai ales în perioada în care fondurile europene erau blocate, cât și dacă ne raportăm la valoarea lor efectivă.
Alte stiri recente

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali
Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri
Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.
Comentarii