Contratimp şi Pro-Câmpina continuă parteneriatul pentru sprijinirea înotului de performanţă şi organizează o nouă ediţie a Memorialului "Schwing Fridirich"

Sport (Categoria articolului)

De patru ani, în Câmpina funcţionează un parteneriat de succes între ACS Contratimp şi Asociaţia Pro-Câmpina, prin care se doreşte sprijinirea sportului de performanţă, în special a înotului, iar primele rezultate au început deja să apară, după ce Andreea Văcaru a devenit campioană naţională în proba de 50m fluture, la categoria 11 ani. Luni, la bazinul de înot didactic din Câmpina, Irinel Dumitraşcu (Asociaţia Pro-Câmpina) şi Octavian Postolache (ACS Contratimp Câmpina) au prezentat un scurt bilanț al activității de până acum şi planurile pentru 2017.

"Acest parteneriat a plecat de la zero. Am plecat cu o idee pe care puţini oameni, inclusiv din lumea sportului, o credeau, aceea de a crea performanţă. Și iată că am reușit să creăm performanță. Promovăm sportul ca mişcare, în special înotul. Avem o pepinieră în care copiii trec din zona de iniţiere în zona de performanţă. Parteneriatul nostru a dezvoltat mai întâi iniţierea şi perfecţionarea, iar după primii doi ani am ajuns la nivel de campioni naţionali. În acest proiect, an de an creştem numărul de copii care beneficiază de sportul partenerilor noştri. Copiii beneficiază de intrări la bazin, pentru că aceasta este esenţială pentru sport - baza de pregătire. În aceste condiţii, uşor-uşor vom ajunge mult mai departe şi personal îmi menţin promisiunea făcută de a avea sportivi la Olimpiada de la Tokyo din 2020", a declarat antrenorul Octavian Postolache, președintele Clubului Contratimp. (video)
La rândul său, Irinel Dumitraşcu, președintele Asociației Pro-Câmpina, a vorbit despre programul de terapie şi recuperare medicală prin înot, un program pe care asociaţia nu îl mai desfăşoară: "De data aceasta nu mai dezvoltăm noi acest proiect pentru copiii cu autism, Sindrom Down sau alte probleme speciale, ci există o gratuitate pentru aceştia şi probabil că vor avea alţi voluntari, tocmai de aceea nu se mai află alături de noi cei care s-au ocupat până acum de acest proiect". (video)

Următorul proiect comun al ACS Contratimp şi Asociaţiei Pro-Câmpina este organizarea la bazinul de înot din Câmpina a celei de-a V-a ediții a Memorialului "Schwing Fridirich", pentru categoria masters, practicanţi ai înotului cu vârsta de peste 25 de ani. Concursul va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 16.00, şi duminică, 12 martie, de la ora 10.00, la start fiind aşteptaţi peste 100 de competitori, inclusiv de la trei cluburi din Bulgaria. "Îi aşteptăm şi pe iubitorii înotului din Câmpina să participe la această competiţie, pentru că important este să participi şi să te bucuri de prezenţa oaspeţilor de seamă care vor veni cu acest prilej în municipiul nostru", a mai afirmat Octavian Postolache.

6056 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1860 vizualizari
29 ian. 2023 21:37

Mai multe clasări pe podium pentru atleții câmpineni la Romanian Masters Athletics, de la București

În week-end, la București a avut loc o competiție de atletism intitulată Romanian Masters Athletics, un excelent prilej de verificare pentru sportivi înainte de campionatele naționale de sală. Atleții câmpineni, pregătiți de Mihaela Marin și Jenica Bran, legitimați la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și la alte cluburi, au reușit o serie de rezultate foarte bune, promițătoare în perspectiva competițiilor viitoare.

2283 vizualizari
29 ian. 2023 11:42

Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.