Minutul de... istorie locală. Casa Venețiană

Social (Categoria articolului)

Rămânem fideli principiului nostru de a veni periodic în fața dumneavoastră cu rubrici noi, cu emisiuni noi, cu informații interesante și, poate, mai puțin cunoscute. Așa a luat naștere și Minutul de... istorie locală, o rubrică prin care dorim să vă prezentăm, într-un fel, Câmpina de ieri și de azi. Este un demers strict jurnalistic, scopul fiind acela de a păstra în memoria comunității frânturi din istoria localității.

Casa Venețiană a fost una dintre cele mai frumoase clădiri care au existat vreodată în Câmpina. O clădire superbă, cu o fațadă bogat decorată în stil venețian, de unde și denumirea. La parter se aflau spații comerciale, iar la etaje locuiau familii înstărite din Câmpina interbelică. Mai multe informații despre Casa Venețiană a Câmpinei, demolată la începutul anilor '80, aflați din Minutul de... istorie locală.

4626 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 25.01.2023 12:59 Super!👏
  • Mircea Nicolescu 25.01.2023 19:23 Cred ca era oportun sa inserati in acest clip o fotografie a casei venetiene.
  • Coco Channel 28.01.2023 10:05 Poza este in videoclip.Initiativa minunata!Bravo!In 1982 cladirea era inca magazin.

Social

906 vizualizari
24 mar. 2023 20:19

Proiectul Erasmus derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” a ajuns la final. În ultima zi s-au tras concluziile

Derulat de-a lungul întregii săptămâni, cu multe momente deosebite, proiectul Erasmus+, derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, ”All different, all equal”, a ajuns vineri, 24 martie, la final.

1521 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

Alte stiri recente

118 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

340 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.