SanConfind promovează turismul medical din România. Clinica are deja pacienți din Europa și Orientul Mijlociu

Eveniment (Categoria articolului)

La Forumul de Incoming, desfășurat sâmbătă la Câmpina, s-a vorbit mult despre necesitatea dezvoltării turismului medical, alături de cel de welness-SPA, insistându-se în special pe atragerea de turiști străini care sunt foarte interesați de aceste domenii.

Clinica SanConfind a fost unul dintre organizatorii celei de-a patra ediţii a Forumului de Incoming (alături de InfoTravel România), eveniment care a reunit peste 150 de specialişti din industria turismului din întreaga țară. Participanții au vizitat Clinica SanConfind de la Poiana Câmpina și Muzeul Hasdeu din Câmpina. „La SanConfind avem pacienţi din Arabia Saudită, Israel, Belgia, Franţa, Emiratele Arabe și alte țări, iar prin intermediul dvs., al agenţiilor de turism, sperăm ca numărul acestora să crească. Noi am încheiat parteneriate cu mai multe unităţi de cazare din Câmpina, dar şi din Breaza şi Sinaia, pentru cei care vor ceva mai deosebit, asigurându-le pacienţilor noştri din străinătate inclusiv transferul de la unitatea de cazare la clinică, unde efectuează tratamente sau diverse proceduri. De asemenea, la cerere, asigurăm şi transferul de la aeroport, toate acestea în încercarea de a le oferi oamenilor toate facilităţile de care au nevoie”, a declarat în cadrul forumului Ioana Sultanii, directorul de marketing al SanConfind.  

În acelaşi context, de interes a fost şi prezentarea susţinută de Ioana Marian - fondatoarea şi directorul general al platformei de wellness – desprespa.ro: „La nivel mondial, turismul wellness este într-o creştere spectaculoasă, de la 439 miliarde dolari în 2013, estimându-se o cifră de afaceri în acest domeniu de 808 miliarde dolari în 2020. Din păcate, România nu prea e pe nicăieri, pentru că în 2015 au beneficiat de servicii wellness în România doar 160.000 clienţi, dintre care numai 15.300 străini, cifra de afaceri fiind de 7,7 milioane euro. Este foarte puţin, îngrijorător de puţin, mai ales că, din păcate,  cu o singură excepţie, niciun hotel de 5 stele din România nu oferă programe wellness complete. Şi mi se pare inacceptabil ceea ce am văzut în unele cataloage – hoteluri de 2-3 stele, care susțin că au centre SPA. Denotă multă lipsă de profesionalism, pentru că dacă există o piscină, poate o saună şi, eventual, printr-un colţ, pe undeva, o masă de masaj, nu înseamnă că avem de-a face cu un centru SPA!”
Wellness înseamnă sănătate și relaxare, în turismul wellness îmbinându-se tratamente pentru diverse afecțiuni sau tratamente de prevenție, cu programe de relaxare în centre SPA, dar și în mijlocul naturii și cu o alimentație sănătoasă.

8671 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1550 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2715 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.