Vasile Blaga a demisionat din funcțiile politice. Va face și Horia Tiseanu la fel?

Actualitate (Categoria articolului)

Urmărit penal pentru trafic de influență și pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL și a renunțat la cea de șef al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Astăzi, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat, Vasile Blaga a spus că va respecta Statutul PNL și va face ceea ce trebuie. 

Ulterior, printr-un comunicat de presă, Vasile Blaga a anunțat că demisionează de la conducerea PNL și că nu va mai candida la alegerile parlamentare din decembrie. Precizăm că, potrivit DNA, în perioada 2011-2012, Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (pe atunci lideri ai PDL) au acționat pentru a aduce bani la partid prin intermediul unor licitații trucate. Blaga ar fi primit în total 700.000 euro.
Primarul Horia Tiseanu este președinte al PNL Câmpina. Este urmărit penal și se află sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția administrativă pe o perioadă de 60 de zile, fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită. Va proceda Horia Tiseanu asemeni președintelui său de partid, Vasile Blaga, și va demisona din funcțiile deținute în PNL? Este o întrebare la care doar Horia Tiseanu poate răspunde. Rămâne de văzut dacă va face sau nu acest gest de onoare. 
În privința funcției administrative, aici situația este ceva mai complicată. Horia Tiseanu nu are voie nici să se apropie de Primărie, dar nu este suspendat din funcție, ci pus sub control judiciar de procurorii DNA. Suspendarea intervine atunci când se emite un ordin al prefectului în urma unei decizii judecătorești definitive privind condamnarea sa. Deocamdată, Horia Tiseanu este doar urmărit penal, nu a fost încă trimis în judecată. Sigur, controlul judiciar se poate prelungi (ca în cazul primarului de la Sinaia, Vlad Oprea), iar în toată această perioadă Primăria va fi condusă de viceprimar. Alegeri anticipate pentru Primărie am putea avea doar dacă Tiseanu este suspendat din funcție sau dacă își dă demisia. 

4528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1430 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2781 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

276 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3841 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.