Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Sport (Categoria articolului)

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!

Plecând de la această tristă realitate am ajuns la o altă discuție care doare la nivelul Câmpinei, o discuție greu de sintetizat și, mai ales, greu de rezolvat.
Din fericire, Câmpina are o pleiadă de campioni încă în activitate în diverse discipline sportive, semn că izvorul de talente funcționează în continuare și că mai există antrenori dispuși să-și asume creșterea unui sportiv de mare performanță, până la a deveni campion național al României. Este cazul atletismului, natației, motociclismului, artelor marțiale, tenisului de masă sau bobului, în toate cazurile fiind vorba de sportivi ai unor cluburi private.
Comunitatea se mândrește când un astfel de sportiv devine campion național al României, chiar dacă (aproape) nimeni din această comunitate nu conștientizeză sau nu știe câte sute, poate mii de ore de muncă stau în spatele acestui succes și ce cheltuieli presupune această muncă. Și ce facem apoi cu acel sportiv? Din păcate, nimic... Ba chiar, dimpotrivă. Avem situații concrete în care un campion al României la natație nu poate beneficia nici măcar de gratuitate la folosirea culoarului de la bazinul de înot din Câmpina (bazin care aparține administrației locale și se află în administrarea CS Câmpina) sau avem situația arhicunoscută în care, la terminarea junioratului, tot mai mulți atleți câmpineni sunt nevoiți să plece, să reprezinte alte comunități, pentru că în Câmpina, deși există secție de atletism în cadrul clubului municipalității, nu se dorește ca acești campioni să fie incluși aici. Și, din păcate, astfel de exemple pot continua...
Sigur, se pune problema banilor. Dar ar trebui să se pună și problema priorităților și comunitatea locală să dea unor campioni ai României respectul pe care și l-au câștigat fără sprijinul acestei comunități. Fondurile, puține, atâtea câte își permite comunitatea, să le îndreptăm cu prioritate spre campioni și spre copii, pentru a asigura schimbul de mâine al campionilor de astăzi.
Așadar, avem niște campioni în Câmpina, haideți să nu ne mai batem joc de ei! Și, vorba englezului, suntem prea săraci să cheltuim bruma de bani alocată sportului pe apă pentru niște inși cu pretenții de fotbaliști într-o obscură ligă județeană, în loc să-i îndreptăm spre campioni, spre cei care aduc cu adevărat imagine municipiului Câmpina la nivel național și chiar dincolo de hotarele României.

2392 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1894 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4742 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

71 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

462 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: