Pe 5 mai 2021 încep cursurile unei noi promoții de elevi la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După sesiunea de admitere din perioada martie - aprilie 2021, pe 5 mai încep cursurile unei noi promoții de elevi la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina. Conducerea școlii a transmis elevilor o serie de recomandări, inclusiv legate de noul coronavirus, cei care doresc având posibilitatea să se vaccineze prin intermediul școlii, la începerea anul școlar. Precizăm faptul că elevii admiși vor fi împărțiți în două serii. Prima serie se va prezenta la cursuri, în timp ce a doua serie va face practică la sediile inspectoratelor județene din teritoriu, pentru ca apoi lucrurile să se inverseze.

7.248 de candidați s-a înscris la admiterea din primăvara acestui an pentru Școala de Poliție de la Câmpina, pentru cele 1.283 locuri scoase la concurs (din care 25 locuri au fost pentru romi și 15 pentru alte minorități). După susținerea probei de evaluare a aptitudinilor fizice, 4.793 candidați au intrat la proba scrisă, dintre care 69 candidați la locurile destinate romilor, 39 candidați la locurile pentru alte minorități și 4.685 candidați la locurile generale. La proba scrisă, cel mai mare punctaj obținut a fost 83 puncte, iar ultima medie cu care s-a intrat - 59 puncte - a fost obținută de 118 candidați, dintre care doar 9 au fost declarați admiși. Departajarea s-a făcut în funcție de nota la limba română obținută la bacalaureat, apoi nota de la proba scrisă a profilului la bacalaureat, apoi nota la proba scrisă la alegere de la bac, apoi media din liceu de la limba străină aleasă și pentru admiterea la Școala de Poliție.

Vă reamintim că, din cele 1.283 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 1.160 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 15 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 5 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 4 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 30 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), 2 locuri pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale (DGAESRI), 10 locuri pentru Serviciul de Informații Externe (SIE), 3 locuri la Direcția Generală de Logistică (DGL), 8 locuri la Direcția Secretariat General (DSG), 40 locuri la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazei de Date (DEPABD), un loc la Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației (DGCTI) și 3 locuri la Centru de Formare Inițială și Continuă al MAI (CFIC).
Cursurile de la Școala de Poliție durează cinci luni, ca și perioada de practică. Ceremonia de absolvire a acestei promoții va avea loc în martie 2022.

3498 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 06.05.2021 10:14 Fiți mai explicit cu împărțirea în cele două serii...o serie va pleca în practică fără a beneficia de un minimum de cunoștințe teoretice? Cel puțin așa rezultă din articolul dvs. ...

Actualitate

6854 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3074 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

2040 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2583 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.