A trecut un an de la începerea lucrărilor în Parcul de la Soldat din Câmpina...

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi, 24 aprilie 2019, se împlinește un an de când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. Lucrările încă nu sunt gata și în continuare vedem în parc doar doi muncitori care încearcă să... muncească. Ne place sau nu, ceea ce a făcut societatea Construct Edil SRL Câmpineanca, din județul Vrancea, cu lucrarea din Parcul de la Soldat chiar este o bătaie de joc.

Prin contract, termenul de finalizare a lucrării era de patru luni, deci până la 24 august 2018. Apoi, s-a tot prelungit prin acte adiționale până la 13 septembrie, apoi până la 25 octombrie. În cele din urmă, parcul nu a fost gata nici la 1 Decembrie, astfel încât sărbătoarea Centenarului a fost umbrită de șantierul în care s-au desfășurat festivitățile. A trecut și iarna, a fost vreme bună, a venit primăvara, iar lucrarea tot nu e gata. Iar trist este faptul că se lucrează ca la început, cu doi muncitori. Poate vă mai amintiți titlul unuia dintre articolele scrise de noi anul trecut, în luna mai - Cu un muncitor care lucrează și doi care se uită, va fi gata Parcul de la Soldat în patru luni? Cam așa este și acum...
Multe lucrări nu ar mai fi de făcut în parc, doar că nu prea are cine să le facă. Mai trebuie realizată Steaua Nordului, în mijlocul parcului, la intersecția celor două alei, trebuie să se facă racordarea la rețeaua de energie electrică a fântânii pavimentale și a câtorva stâlpi și mai trebuie înlocuite plăcile de granit pe aproximativ 60mp (plăcile puse astă-iarnă și care s-au spart între timp). Deci în zece zile, maxim 15, parcul ar trebui să fie gata, dar la ritmul în care se lucrează, probabil că va mai dura ceva timp până la inaugurare. Situația este destul de delicată, iar situația dintre Primărie și firma constructoare este destul de tensionată. Constructorul cere bani în plus pentru această lucrare. Primăria are o singură factură neachitată, ultima, cea care va fi plătită la finalul lucrărilor și nu intenționează să dea bani în plus. Mai ales că firma este în mare întâziere, iar până în acest moment ar avea de achitat penalități de peste 60.000 lei. Din care nu a achitat nimic și, probabil, nici nu va achita. Vă reamintim, pentru modernizarea Parcului de la Soldat, administrația locală a alocat 1.682.780 lei.

4172 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • yuly 24.04.2019 20:43 Arata incompetenta made Tiseanu si Pitigoi.Au schimbat site primariei.Adaugirile oare nu costa tot populatia saracita din Campina.

Actualitate

1100 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1519 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2165 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1659 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.