Partidul România în Acțiune a inițiat petiția ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

Politică (Categoria articolului)

Partidul România în Acțiune a inițiat o petiție online care se intitulează ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

Este o inițiativă prin care Partidul România în Acțiune dorește strângă semnături de la populație pentru a determina autoritățile centrale să stopeze finanțarea cu sume amețitoare a partidelor politice, prin abrogarea oricăror prevederi legale privind astfel de sprijin financiar, partidele politice urmând a se susține din cotizațiile membrilor și alte surse. ”În loc să se ajungă la majorări de taxe și impozite, la o împovărare a cetățenilor și a mediului privat, mai bine guvernanții ar stopa finanțarea partidelor politice parlamentare din bani publici, ar elimina, de urgență, pensiile speciale și ar reorganiza sistemul public. Partidele trebuie să se finanțeze din contribuițiile membrilor de partid sau din donațiile simpatizanților, nu din banii tuturor românilor”, se arată în motivarea petiției inițiate de Partidul România în Acțiune.
De asemenea, Daniel Ioniță, președintele executiv la nivel național al Partidului România în Acțiune, ne-a declarat: ”În anul 2022 s-au cheltuit de la buget 52 milioane euro pentru finanțarea partidelor politice parlamentare. Este o sumă uriașă și inacceptabilă, din punctul nostru de vedere. În condițiile unor dificultăți financiare reale la nivel național, care se văd și în deficitul bugetar, considerăm că este nefiresc ca acei cetățeni care nu sunt membri ai unui partid politic să finanțeze activitatea unei formațiuni politice. Așa cum noi, cei de la Partidul România în Acțiune, ne finanțăm activitatea din contribuțiile membrilor, considerăm că toate partidele trebuie să facă același lucru, pentru a exista un tratament egal între toate formațiunile politice din România”.
Petiția online ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”, inițiată de Partidul România în Acțiune, poate fi găsită și semnată aici.

1614 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 19.09.2023 09:49 Se pregateste si Ionita pentru alegeri. Am crezut ca-l sustine pe Moldoveanu ca-n ultimul timp e iubire mare intre ei :)
  • Popa David Gabriel 20.09.2023 22:21 Super treaba cu petitia😉👋
  • Manolachi Georgiana 20.09.2023 22:36 Pentru o viața mai buna !
  • Chirobocea Alexandra 20.09.2023 23:10 Bani se câștigă greu vor bani sa muncească pentru ei !
  • Istrate 21.09.2023 10:20 Stop
  • diss 26.09.2023 13:56 Așa și? Rezultate concrete cănd...prin anul 2345? Cel mai corect ar fi să plecați absolut toți iar denumirea de ”partid” să o schimbați cu termenul ”gașcă”.

Politică

1008 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1711 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.