Autostrada Ploiești - Brașov, din nou în atenția autorităților. Ministrul Transporturilor le-a solicitat primăriilor să definitiveze planurile cadastrale și să actualizeze alte documentații

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă se făceau câțiva kilometri în fiecare an, de când tot vorbim despre autostrada București - Ploiești - Brașov, probabil că la acest moment era deja finalizată. De fiecare dată când se scgimbă guvernele, autostrada este readusă în discuție, primește statut de prioritate și... cam atât. Acum, autostrada a revenit în atenția autorităților, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit recent la Ploiești cu reprezentanții primăriilor din localitățile pe unde ar trebui să treacă această autostradă.

La întâlnirea de la Ploiești, alături de ministrul Transporturilor s-au aflat și reprezentanți ai CNAIR, precum și președintele CJ Prahova – Bogdan Toader și primarii sau alți reprezentanți ai primăriilor din Prahova și Brașov, al căror teritorii administrative vor fi tranzitate de autostradă. Printre aceste localități se numără și municipiul Câmpina (reprezentat la discuții de secretarul Tatiana Moldoveanu și arhitectul șef Didona Căliman), comuna Poiana Câmpina (reprezentată de primarul Alin Moldoveanu), Bănești (primarul Gheorghe Stoica), Florești, Breaza, Comarnic, Sinaia, Bușteni Azuga etc.
„Decizia la nivel guvernamental este să construim autostrada Bucureşti – Braşov cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune că acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră. Primăriile ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de această autostradă trebuie să fie capabile să pună la dispoziție toate planurile de parcelare actualizate. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone să aibă definitivate Planurile Cadastrale, iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, vă pot spune că un punct fierbinte este cel al autorizațiilor de construcție acordate de primării pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odată rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio altă construcție edificată după finalizarea studiului de fezabilitate”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
La rândul lor, autorităţile prahovene şi-au manifestat disponibilitatea pentru realizarea documentaţiilor necesare și pentru acordarea întregului suport tehnic, cu speranța că, poate, vom avea până la urmă autostrada București – Brașov din care, până acum, nu s-a realizat decât secțiunea București – Ploiești, iar pentru sectorul dintre Rășnov și Cristian s-a organizat licitația și urmează să fie semnat contractul de proiectare și execuție.

(Sursă foto și info - site-ul Ministerului Transporturilor)

3383 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

713 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

927 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.

Alte stiri recente

134 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

869 vizualizari
28 mar. 2023 15:19

Conferință dedicată păcii și tinerilor, la Câmpina

Voluntarii de la Grupul informal de inițiativă PeaceJam Câmpina vor organiza, în perioada 22-23 aprilie 2023, la Casa Tineretului, o conferință dedicată păcii și tinerilor.