Autostrada Ploiești - Brașov, din nou în atenția autorităților. Ministrul Transporturilor le-a solicitat primăriilor să definitiveze planurile cadastrale și să actualizeze alte documentații

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă se făceau câțiva kilometri în fiecare an, de când tot vorbim despre autostrada București - Ploiești - Brașov, probabil că la acest moment era deja finalizată. De fiecare dată când se scgimbă guvernele, autostrada este readusă în discuție, primește statut de prioritate și... cam atât. Acum, autostrada a revenit în atenția autorităților, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit recent la Ploiești cu reprezentanții primăriilor din localitățile pe unde ar trebui să treacă această autostradă.

La întâlnirea de la Ploiești, alături de ministrul Transporturilor s-au aflat și reprezentanți ai CNAIR, precum și președintele CJ Prahova – Bogdan Toader și primarii sau alți reprezentanți ai primăriilor din Prahova și Brașov, al căror teritorii administrative vor fi tranzitate de autostradă. Printre aceste localități se numără și municipiul Câmpina (reprezentat la discuții de secretarul Tatiana Moldoveanu și arhitectul șef Didona Căliman), comuna Poiana Câmpina (reprezentată de primarul Alin Moldoveanu), Bănești (primarul Gheorghe Stoica), Florești, Breaza, Comarnic, Sinaia, Bușteni Azuga etc.
„Decizia la nivel guvernamental este să construim autostrada Bucureşti – Braşov cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune că acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră. Primăriile ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de această autostradă trebuie să fie capabile să pună la dispoziție toate planurile de parcelare actualizate. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone să aibă definitivate Planurile Cadastrale, iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, vă pot spune că un punct fierbinte este cel al autorizațiilor de construcție acordate de primării pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odată rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio altă construcție edificată după finalizarea studiului de fezabilitate”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
La rândul lor, autorităţile prahovene şi-au manifestat disponibilitatea pentru realizarea documentaţiilor necesare și pentru acordarea întregului suport tehnic, cu speranța că, poate, vom avea până la urmă autostrada București – Brașov din care, până acum, nu s-a realizat decât secțiunea București – Ploiești, iar pentru sectorul dintre Rășnov și Cristian s-a organizat licitația și urmează să fie semnat contractul de proiectare și execuție.

(Sursă foto și info - site-ul Ministerului Transporturilor)

3455 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

325 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

2272 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Alte stiri recente

160 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

194 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.