Autostrada Ploiești - Brașov, din nou în atenția autorităților. Ministrul Transporturilor le-a solicitat primăriilor să definitiveze planurile cadastrale și să actualizeze alte documentații

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă se făceau câțiva kilometri în fiecare an, de când tot vorbim despre autostrada București - Ploiești - Brașov, probabil că la acest moment era deja finalizată. De fiecare dată când se scgimbă guvernele, autostrada este readusă în discuție, primește statut de prioritate și... cam atât. Acum, autostrada a revenit în atenția autorităților, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit recent la Ploiești cu reprezentanții primăriilor din localitățile pe unde ar trebui să treacă această autostradă.

La întâlnirea de la Ploiești, alături de ministrul Transporturilor s-au aflat și reprezentanți ai CNAIR, precum și președintele CJ Prahova – Bogdan Toader și primarii sau alți reprezentanți ai primăriilor din Prahova și Brașov, al căror teritorii administrative vor fi tranzitate de autostradă. Printre aceste localități se numără și municipiul Câmpina (reprezentat la discuții de secretarul Tatiana Moldoveanu și arhitectul șef Didona Căliman), comuna Poiana Câmpina (reprezentată de primarul Alin Moldoveanu), Bănești (primarul Gheorghe Stoica), Florești, Breaza, Comarnic, Sinaia, Bușteni Azuga etc.
„Decizia la nivel guvernamental este să construim autostrada Bucureşti – Braşov cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune că acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră. Primăriile ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de această autostradă trebuie să fie capabile să pună la dispoziție toate planurile de parcelare actualizate. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone să aibă definitivate Planurile Cadastrale, iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, vă pot spune că un punct fierbinte este cel al autorizațiilor de construcție acordate de primării pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odată rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio altă construcție edificată după finalizarea studiului de fezabilitate”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
La rândul lor, autorităţile prahovene şi-au manifestat disponibilitatea pentru realizarea documentaţiilor necesare și pentru acordarea întregului suport tehnic, cu speranța că, poate, vom avea până la urmă autostrada București – Brașov din care, până acum, nu s-a realizat decât secțiunea București – Ploiești, iar pentru sectorul dintre Rășnov și Cristian s-a organizat licitația și urmează să fie semnat contractul de proiectare și execuție.

(Sursă foto și info - site-ul Ministerului Transporturilor)

3277 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.