Blocul de necesitate din Câmpina este aproape gata, dar nu are utilități

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate trebuia să fie gata în luna august, conform contractului de execuție. La cererea constructorului, Primăria Câmpina a acceptat prelungirea cu o lună a termenului de finalizare. A trecut și septembrie, ne apropiem deja de jumătatea lunii octombrie, iar lucrările nu s-au încheiat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Câmpina, investiția va fi gata după realizarea branșamentelor pentru energie electrică, gaze și apă, dar nu ni s-a comunicat un termen exact. Practic, blocul nu are utilități, iar din informațiile noastre, problema este destul de complicată. Administrația locală ar fi trebuit să aducă utilitățile până la bloc (și asta nu acum, la finalul construcției, ci de mai multă vreme), iar firma care a construit blocul trebuia să se ocupe doar de branșamente. Dar cum și de unde să se aducă utilitățile? S-a constatat că blocul nu poate fi racordat la rețeaua de apă de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde sunt racordate și blocurile de la IRA, pentru că presiunea apei este și așa scăzută. În aceste condiții, o soluție ar fi racordarea la rețeaua de pe Strada Sălaj, dar cum și pe unde să se sape, în acea zonă aflându-se supermarketul Kaufland? De canalizare nu se spune și nu se știe nimic, iar în privința energiei electrice, cel mai probabil racordul se va face la Căminul Petrol din Bulevardul Bălcescu (aerian sau subteran). Până la urmă, se vor găsi soluții, pentru că trebuie găsite. Blocul de necesitate este o investiție importantă și necesară. Sperăm doar că nu vom sta să ne uităm la el cât de mare și frumos este și că își va demonstra utilitatea într-un timp relativ scurt. A fost construit pentru ca aici să fie mutate familiile din blocurile cu probleme (A6 de pe Schelelor, blocurile cu bulină roșie) pe perioada consolidării acestora. 
Vă reamintim, blocul de necesitate are 16 garsoniere și 56 apartamente cu două camere. A costat 9,5 milioane lei fără TVA (95 miliarde lei vechi), finanțarea fiind asigurată dintr-un credit luat de administrația locală de la BRD. Blocul a fost construit de firma Victor Construct SRL Botoșani.

7599 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Balan 07.10.2016 11:44 Adică, trebuie sa spargă din nou bd. Bălcescu?!?
  • Dorel 07.10.2016 16:04 Treaba tipic românească!!! Nu ar trebui sa își dea demisia toți incompetenții din primărie, in frunte cu Tiseanu, care nu au făcut lucrările de utilități pana acum! Tiseanule, de aici cât ți-ai tras?
  • Nicoleta Nastase 08.10.2016 11:23 Atat prostie intr-un loc doar la o institutie condusa de Tiseanu poti gasi! Sau la Caracal! Ca nu e nici o diferenta!
  • Preduti Angel 01.06.2021 21:02 Buna seara , cum putem achiziționa un apartament acolo ? Sunt interesat am 33 de ani și m-ar interesa o casa pe cont propiu . Multumesc

Actualitate

1590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2631 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

762 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

333 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.