Gunoiul s-a scumpit cu 1,55 lei/persoană pentru populație și 9,83 lei/mc pentru agenții economici

Actualitate (Categoria articolului)

La propunerea operatorului de salubritate, Consiliul Local Câmpina a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, majorarea tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer. Noile tarife sunt valabile cu 1 februarie, iar motivele pentru care Floricon Salub a solicitat această modificare de preț sunt: majorarea de la 59,92 lei/tonă la 69,58 lei/tonă a tarifului de depozitare la rampa de la Boldești-Scăeni și creșterea salariului minim brut pe economie la 1.450 lei începând cu 1 februarie 2017.

Practic, tariful la gunoi crește astfel:
- de la 8,02 lei/persoană pe lună la 9,57 lei/persoană pe lună (fără TVA) pentru populație (o scumpire de 1,55 lei de persoană pe lună)
- de la 72,61 lei/mc la 82,44 lei/mc (fără TVA) pentru agenții economici și instituțiile publice, cu excepția celor din subordinea Primăriei (scumpirea este de 9,83 lei/mc)
- de la 72,61 lei/mc la 80,63 lei/mc (fără TVA) petru Primărie și instituțiile publice subordonate (scumpirea este de 8,02 lei/mc).

Precizăm faptul că, în prezent, în Câmpina au contracte de salubritate cu Floricon 21.025 persoane, ceea ce reprezintă 60% din totalul populației (conform Institutului Național de Statistică, municipiul Câmpina are oficial 37.378 locuitori, chiar dacă în urma recensământului din anul 2011 au ieșit... 32.935 persoane). Introducerea taxei speciale de salubritate, la 1 ianuarie 2016, în valoare de 20,64 lei de persoană pe lună, un fel de sancțiune stabilită de Guvern pentru locuitorii care nu au contract la gunoi, nu și-a atins scopul în Câmpina. Foarte puțini sunt cei care au încheiat contracte ca să nu plătească acea taxă specială, dublă comparativ cu prețul la gunoi. În schimb, distribuirea gratuită a pubelelor de gunoi a contribuit la creșterea numărului de contracte. 
"În perioada decembrie-ianuarie, am încheiat 480 de noi contracte de salubritate, cu persoane care au venit la noi să facă un astfel de contract pentru a beneficia de pubele gratuite. A fost un lucru bun. Dar mai avem o problemă. Încercăm să depistăm persoanele care nu au contract, confruntând baza noastră de date cu cea a Institutului Național de Statistică, pe care a solicitat-o Primăria Câmpina. Salariații de la Floricon merg împreună cu Poliția Locală prin oraș pentru a vedea exact cum stau lucrurile. Pe lângă cei care nu au contracte deloc, mai există destule situații în care sunt diferențe mari între ce avem noi în contract și ce este în realitate. De exemplu, se plătește gunoiul pentru o persoană sau două, iar în casă sunt patru, cinci sau chiar șase membri de familie. De aceea încercăm să rezolvăm această situație. Am mai spus, creșterea numărului de contracte poate contribui la reducerea tarifului la gunoiul menajer. Acum, 60% din populație are contracte. Dacă procentul s-ar duce spre 100%, tariful la gunoi ar scădea cu o treime", a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub.

5579 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2243 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1554 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.