Primăria Câmpina reamintește cetățenilor și firmelor că au obligația să curețe zăpada de pe trotuare

Actualitate (Categoria articolului)

Acțiunea de deszăpezire a continuat astăzi în municipiul Câmpina atât în zona centrală, cât și pe străzile laterale, de această dată intervenindu-se inclusiv pe trotuare, cu un utilaj mai mic. Este vorba despre trotuarele din centrul municipiului. Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria le reamintește cetățenilor și societăților comerciale că au obligația să înlăture zăpada și gheața de pe trotuar, în dreptul locuinței/sediului, în cazul blocurilor apelul fiind adresat asociațiilor de proprietari.

Această obligație este prevăzută în Hotărârea nr. 11/2016 a Consiliului Local Câmpina, iar nerespectarea ei poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 50 și 100 lei - în cazul persoanelor fizice și 200-500 lei în cazul agenților economici. De asemenea, împiedicarea operatorului să realizeze deszăpezirea, prin blocarea străzilor/trotuarelor cu mașini parcate neregulamentar sau în locuri nepermise ori cu diverse mărfuri și ambalaje (cum a fost cazul în zona unor magazine) se amendează cu 50-100 lei pentru persoanele fizice și 200-500 lei pentru firme.

Cetățenii sunt rugați să sprijine și activitatea de strângere a zăpezii din parcări, atunci când sunt solicitați, prin mutarea temporară a autoturismelor, astfel încât să utilajele de deszăpezire să poată interveni. Primăria Câmpina mai reamintește faptul că persoanele fără adăpost pot fi cazate la Centrul Social de Urgență, iar în cazul în care întâlniți astfel de persoane puteți anunța la dispeceratul Poliției Locale.

3909 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flori 11.01.2017 19:14 Primaria Campina trebuie sa curete intai strazile si dupa aceea sa spuna cetatenilor ce sa faca,HOTI ORDINARI....
  • Andrei 11.01.2017 21:54 Dar asistatii social unde sunt? Eu unul nu am vazut niciodata pe strada, fie vara, fie iarna, fie inundatii, fie alte calamitati, acesti asistati social, care trebuie sa muncesca pentru a primii niste bani, din banii nostri!!! Imi permit sa va fac o sugestie, pentru ca de la dvs mai aflam si noi ce se intampla prin Campina, poate luati in considerare sa faceti un reportaj cu acesti asistati social. De exemplu, eu unul as vrea sa stiu, in ultima luna, cati sunt, unde au muncit ei, cine i-a verificat, cati bani au incasat? Nu vreau sa ma gandesc cati bani se cheltuie anual cu acesti oameni!
  • OORETHSEM 12.01.2017 20:25 Cetatenii din Câmpina reamintesc Primariei și firmelor contractate pentru deszapezire că au obligația să curețe zăpada de pe strazi ! ....poate urmand acest indemn si tratandu-l cu seriozitate,vom avea si noi spiritul civic sa curatam trotuarele.

Actualitate

1569 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2477 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

1048 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1060 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.