Eveniment unic în Câmpina - Școala Centrală va sărbători "Ora Pământului" prin muzică. "Dăruim naturii din energia noastră!"

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 30 martie, seara, vor stinge luminile și ne vor cânta la lumina lanternelor. Asta vor face elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, vor sărbători "Ora Pământului" prin muzică. Astfel, prin acești copii, Câmpina se va alătura celor 54 de localități din țară care susțin "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Să fim alături de ei!

Şcoala Gimnazială Centrală va organiza, în premieră, evenimentul „Ora Pământului”, sub sloganul „Dăruieşte naturii din energia ta!”, în colaborare cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”- un redutabil ambasador cultural al României, prin Programul Naţional CANTUS MUNDI - cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România. Evenimentul este unic la nivelul Câmpinei, dată fiind maniera de realizare şi caracterul transdisciplinar al acţiunii. Este un eveniment coordonat de profesorul de muzică Lucia Gherghiţa Tudor, în colaborare cu directorul unităţii de învăţământ - Florentina Dumitrașcu şi întreg personalul școlii.
„Ora Pământului” se adresează elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, atât de la Școala Centrală, cât şi din celelalte unităţi de învăţământ câmpinene, reprezentanţilor autorităţilor locale, dar şi comunităţii locale, tuturor celor care doresc să participe direct la demersul de sensibilizare a utilizatorilor de energie electrică privind emisia de dioxid de carbon în atmosferă. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii.

La nivelul Școlii Gimnaziale Centrale, „Ora Pământului” se va derula începând cu ora 20.00, când se vor aduna toţi participanţii la eveniment, echipaţi cu lanterne şi cu multă voie bună. Aceştia vor asista, între orele 20.30-21.30, la un recital muzical susţinut de elevii din Corul „Ritmico” din cadrul școlii, coordonaţi de profesor Lucia Gherghiţa Tudor. Repertoriul va include cântece şi piese internaţionale cunoscute şi apreciate de publicul larg. Auditoriul se va bucura şi va cânta alături de copii, luminând cu ajutorul lanternelor. Astfel, copiii din Câmpina se vor alătura celor peste 10.000 de copii din țară care, timp de o oră, ne vor oferi din energia lor pentru a ne aminti că trebuie să fim mai responsabili, mai informați și mai educați cu privire la protejarea resurselor pământului.

5334 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1750 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

2101 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

288 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1885 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.