Termenul de finalizare a blocului de necesitate din Câmpina, prelungit cu o lună

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate care se construiește în Câmpina, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, lângă blocurile IRA, nu va fi gata luna aceasta, așa cum prevede contractul de execuție. La solicitarea constructorului, Primăria Câmpina a acceptat prelungirea cu o lună a termenului de finalizare, considerând justificate motivele invocate de firma care realizează lucrările.

Construcția blocul de necesitate a început în august 2014 și ar trebui finalizată în august 2016. Firma Victor Construct SRL Botoșani care, trebuie să recunoaștem, s-a mișcat destul de bine la această investiție, spre deosebire de multe alte firme care realizează lucrări pe domeniul public, a solicitat prelungirea cu o lună a termenului de finalizare. Iar argumentele firmei au la bază perioadele în care nu s-a putut lucra din cauza inexistenței unui drum de acces la terenul pe care trebuia construit blocul și din cauza suspiciunii că pe locația respectivă ar exista unele guri de sondă. Înainte să se apuce de execuția lucrărilor, constructorul a fost nevoit să rezolve o serie de formalități cu proprietarii terenurilor din zonă, astfel încât să poată realiza un drum de acces la șantier, pentru utilajele grele. Apoi, pentru că la blocurile IRA din apropiere a fost găsit un puț de sondă, exista suspiciunea că așa ceva ar putea fi și pe terenul pe care urma să se construiască blocul de necesitate. Din fericire, suspiciunea nu s-a confirmat, în timpul săpăturilor nefiind găsite guri de sondă.
'Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor la blocul de necesitate este justificată. Inexistența unui drum de acces și posibilitatea ca acolo să fie niște guri de sondă au întârziat lucrările. Am fost de acord cu prelungirea cu o lună, așa că, în loc de august, blocul de necesitate va fi gata în septembrie', a declarat primarul Horia Tiseanu.
Blocul de necesitate va avea demisol, parter, patru etaje și mansardă. Va fi format din două tronsoane, în total 72 de locuințe - 16 garsoniere și 56 apartamente cu două camere. Valoarea investiției este de 9.519.927 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală de la BRD.

6103 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • serban 02.08.2016 16:48 Tiseanu a facut tevatura mare in primarie cand a vazut solicitarea firmei din Botosani de prelungire a termenului. Si chiar a spus ca el nu va fi de acord cu asa ceva, fiind destul de vehement, atitudine pe care nu a avut-o - spre exemplu - in cazul odioseniei numita casuta piticilor, unde a luat apararea sistematic firmei respective. Ce ar trebui sa intelegem din atitudinea lui Tiseanu? Ca e ...? Nu! Ca in cazul firmei de la casuta piticilor a contat faptul ca aceasta executa lucrari la casa lui din cartierul Muscel? Nu! Noi avem un primar model! Model pentru DNA!

Actualitate

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2692 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3823 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.