O parte din gardul de beton de la fosta moară din Câmpina s-a prăbușit pe trotuar și carosabil

Actualitate (Categoria articolului)

Fosta moară este situată la intersecția străzilor Calea Doftanei și Târgu Mureș. Duminică noapte, o parte din gardul de beton de pe Strada Târgu Mureș s-a prăbușit pe trotuar, iar bucăți din el au ajuns și pe carosabil, fiind îndepărtate a doua zi de locuitorii din zonă.

Fosta moară este o clădire impunătoare, dar aflată acum într-un stadiu avansat de degradare. Clădirea și terenul aferent, destul de mare și acesta, aparțin acum unei persoane private care tot încearcă să vândă proprietatea, dar nu o cumpără nimeni. Spațiul din curte a fost închiriat pentru diverse activități, gunoiul s-a tot strâns, vegetația a crescut, iar gardul s-a tot măcinat de-a lungul timpului. Acum a cedat de tot și s-a prăbușit. Este rândul administrației locale să intervină, există reglementări aprobate de Consiliul Local, există Poliție Locală, se pot aplica avertismente și sancțiuni contravenționale. Gardul a căzut pe domeniul public, s-a prăbușit peste trotuar și probabil că ar trebui să ne declarăm mulțumiți că acest lucru s-a întâmplat noaptea, când nu trecea nimeni prin zonă. Și nu a căzut tot gardul, mai sunt porțiuni degradate, care reprezintă un real pericol.
Despre situația acestei proprietăți noi am scris în primăvara acestui an, în cadrul campaniei "Omul sfințește locul" și am atras atunci atenția că inclusiv clădirea reprezintă un pericol având în vedere starea de degradare în care se află.

3987 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • victor 12.09.2017 21:59 Fosta moara este o cocina. Este focar de infectie si pericol pentru cetateni. Ce ne facem domnilor? Unde vom ajunge asa?? Masuri..sa se ia masuri

Actualitate

323 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

313 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1225 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1815 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.