CâmpinArtelor. Primul concurs de desene și pictură pentru elevi, primele emoții, primele premii și 136 de lucrări minunate

Eveniment (Categoria articolului)

În cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”, derulat de administrația locală, vineri, 11 martie 2022, în holul mare al Casei Tineretului a avut loc vernisajul primei expoziții de desene și pictură. Sunt lucrările cu care elevii de la liceele câmpinene au participat la concursul organizat în cadrul "CâmpinArtelor".

Au fost expuse 136 de lucrări deosebite, unele dintre ele de o profunzime inimaginabilă. Au fost atât lucrări de pictură, dar și grafică, realizate în diverse stiluri și abordând tematici dintre cele mai diverse - de la portrete la peisaje și mesaje anti-război, o temă, din păcate, atât de actuală.
Juriul acestui concurs a fost format din artiștii plastici locali Amalia Suruceanu, Carmen Bălan și Gabriel Dima, iar misiunea lor nu a fost deloc simplă. Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături de consilierii locali Liviu Davidescu și Liviu Briciu, dar și de directorii mai multor instituții de învățământ și profesori implicați în acest proiect.
Câștigătorii acestui prim concurs de pictură destinat elevilor sunt: locul I - Ionuț Nicolae (Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”), premiat cu o tabletă grafică; locul al II-lea - Livia Frâncu (Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”), premiată cu o boxă portabilă cu microfon; locul al III-lea - Anelize Voicu (Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”) și Adriana Stanciu (Colegiul Tehnic Forestier), premiate cu câte un set de boxe. Premiile au fost asigurate de Altex, partenerul administrației locale în acest proiect.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a anunțat că vor urma și alte concursuri de desene și pictură în cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”, următorul fiind destinat elevilor de gimnaziu.

2816 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3246 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2013 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

438 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

728 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.