De ce au votat consilierii Marius Anghelescu (PMP) și Valentin Crețu (USR) în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu?

Politică (Categoria articolului)

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 29 martie 2023, s-a înregistrat o situație unică din punct de vedere politic, greu de explicat și - culmea - despre care nimeni nu vorbește oficial!

La proiectele ”delicate”, care au suscitat multe discuții și comentarii și care nu au mai întrunit până acum numărul necesar de voturi, au votat în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu și consilierii locali Marius Anghelescu (PMP) și Valentin Crețu (USR). Este vorba de proiectele privind desființarea Serviciului de Administrare a Pieței Centrale, organigrama și înființarea Centrului Cultural. Cei doi au votat alături de ceilalți nouă consilieri care votează în mod obișnuit în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache -(Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (POL), Dan Nica și Florin Marcu (PNL), independetul Costel Filip și Viorica Vane (USR).
Dacă la proiectele privind desființarea Serviciului de Administrare a Pieței și la organigramă, voturile lui Anghelescu și Crețu au fost decisive, în privința proiectului de înființare a Centrului Cultural, acestea nu au contat și nu au fost suficiente, proiectul respectiv având nevoie de două treimi din votul consileirilor, adică de 13 voturi.
Ce i-a determinat pe Anghelescu și Crețu să voteze în favoarea acestor proiecte?
Nu vrea nimeni să vorbească oficial despre acest subiect. I-am întrebat pe cei doi consilieri în discuție, dar răspunsul lor sec a fost ”nu comentez” și nu au mai vrut să detalieze absolut nimic. Până acum, când au mai fost în discuția Consiliului Local aceste subiecte, cei doi nu au votat niciodată în favoarea lor. Mai curios este și faptul că și președinții celor două partide - Adrian Pițigoi (PMP) și Liviu Dumitrache (USR) s-au ferit să vorbească pe marginea acestui subiect delicat pentru ei, deși acesta a fost adus în discuție în conferința de presă în care s-a lansat petiția ”Spune nu pasajului subteran!”. Și nu au avut niciun comentariu de făcut, nici măcar atunci când Ioana Iuga a afirmat public, în cadrul aceleiași conferințe, cu subiect și predicat, că i-a întrebat pe cei doi președinți cum își explică votul consilierilor din partidele lor, dar nu a primit niciun răspuns!
Neoficial, sunt lansate tot felul de acuze, unele foarte dure, toate mergând spre ”Casa cu Grifoni”, acolo unde este sediul Primăriei Câmpina. Până când cei care fac astfel de acuze doar neoficial, nu vor veni cu declarații asumate sau cu dovezi incontestabile, le putem cosidera doar ”bârfe” sau ”intoxicări”. Oricum, faptul că fiecare consilier votează cum vrea, fără să țină cont de poziția partidului și, poate cel mai important, fără să ofere o explicație publică a schimbării votului în numai câteva luni, arată încă o dată decăderea politicii locale. E trist, dar acesta este adevărul! Unde sunt acei bărbați politici adevărați, care să vină și să-și asume public faptele lor, votul lor?! Sigur, nu sunt în politica locală actuală.

3349 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 06.04.2023 16:37 Am mai afirmat si sustin acest lucru: Campina are cea mai slaba administratie locala din toate timpurile. Cititi CV-urile alesilor locali si va veti convinge. Restul este un joc politic murdar care va distruge ce a mai ramas din targul asta prafuit numit Campina.
  • Anonim 17.04.2023 15:52 Cum adica ”nu comenteaza”? Ei au DATORIA sa le explice alegatorilor de ce voteaza proiecte care nu sunt dorite de campineni!

Politică

688 vizualizari
27 sept. 2023 06:30

Eugen Tomac, PMP: ”Liberalii sunt doar chelnerii de la masa PSD”

1 comentarii

Am publicat marți, 26 septembrie, o informație bazată pe o declarație publică a lui Cristian Diaconescu, președinte PMP, conform căreia această formațiune politică discută cu PNL o viitoare colaborare în perspectiva alegerilor din cursul anului 2024.

750 vizualizari
26 sept. 2023 08:31

Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

5 comentarii

Scena politică se pregătește, mai ales la nivel național, cu o intensitate din ce în ce mai crescută, de anul 2024, un an cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Alte stiri recente

222 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

418 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.