Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

Sport (Categoria articolului)

Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.

Motivul de amărăciune este dat de faptul că această sportivă ar fi putut reprezenta Câmpina, atât la Campionatele Naționale, dar și la Mondialele de anul viitor, dar s-a lovit de refuzul conducerii clubului municipalității - CS Câmpina. Un refuz greu de explicat, imposibil de explicat din punct de vedere sportiv, un refuz care a dus la pierderea unor titluri naționale de către Câmpina.
Despre Alexandra Dobrin și performanțele sale, antrenorul Gabriel Cojocaru, care se ocupă în bazinul de la Câmpina de pregătirea acestei sportive, ne-a declarat: ”Alexandra Dobrin, cea mai bună înotătoare senioară a României, s-a mutat în Câmpina pentru a încerca, alături de Clubul Barracuda, saltul spre marile competiții ale lumii. Iată că, după numai șapte săptămâni de pregătire împreună, în bazinul de la Câmpina, grație talentului ei, determinării, muncii temeinice, Alexandra a reușit sa treacă bariera celor două bareme la probele 200m mixt și 400m mixt, care dau posibilitatea participării ei la Campionatele Mondiale de la Fukuoka - Japonia, de la începutul anului viitor. Aceeași localitate unde, cu ani în urmă, Diana Mocanu, campioană olimpică, reușea să facă senzație, câștigând probele la care a participat. Această calificare a fost muncită în bazinul de la Câmpina, lucru cu care ne putem mândri. Dacă și sportul de mare performanță ar fi în Câmpina respectat pe măsura realizărilor medaliaților câmpineni, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să caute portițe financiare pe la alte cluburi municipale și universitare din țară, Clubul Sportiv Câmpina nefiind interesat de aceste mari valori românești, Câmpina s-ar mândri la marile competiții mondiale cu sportivii săi, care provin nu numai din înot, ci și din atletism sau din alte ramuri sportive. Toate aceste realizări, aceste calificări, medalii, recorduri naționale au fost mult mai ușor de realizat învingând adversarii din apă, în comparație cu lupta de anul trecut împotriva unui întreg sistem care, cu o mare înverșunare, făcea totul pentru a ține bazinul închis, în condițiile în care la nivel național cele două ministere, al Sănătății și al Sportului, elaboraseră cadrul legal pentru redeschiderea bazinelor, dar și a reluării viselor înotătorilor câmpineni. Grație noii administrații, căreia îi dorim succes, dar mai ales înțelepciune, înotătorii de la Barracuda continuă să facă senzație în apă. Greu, dar extrem de frumos!”
Menționăm faptul că o altă mare sportivă, Bianca Costea, care a activat la Barracuda și fostă elevă a Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, campioană europeană de juniori la natație, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an, în proba de 50m liber.

6240 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3282 vizualizari
24 iul. 2021 17:39

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina) a cucerit titlul de campion național la octatlon

Performanță remarcabilă pentru atletismul câmpinean, astăzi, în a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Probe Combinate, competiție rezervă juniorilor. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a participat cu doi sportivi, ambii la categoria juniori III, unul dintre ei, Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran), reușind să câștige întrecerea de octatlon, devenind campion național al României la această categorie.

3401 vizualizari
18 iul. 2021 22:45

Darius Coman (Barracuda Câmpina), trei medalii, inclusiv una de aur, la Campionatul Național de Natație pentru Cadeți

Campionatul Național de Natație pentru Cadeți a avut loc în perioada 14-18 iulie, la Bazinul Olimpic ”Lia Manoliu” din București. Clubul câmpinean Barracuda a fost reprezentat de un singur sportiv - Darius Coman (antrenor Gabriel Cojocaru), dar care a reușit să câștige nu mai puțin de trei medalii, dintre care una de aur.

Alte stiri recente

1580 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2418 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!