Bugetul Câmpinei, suplimentat cu aproape 2,8 milioane lei prin rectificare bugetară. O parte din bani este destinată reparării străzilor cu covor asfaltic

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 19 iulie 2021, rectificarea bugetară propusă de primarul Alin Moldoveanu. O rectificare bugetară care înseamnă suplimentarea cu aproximativ 2,8 milioane lei a unor cheltuieli efectuate de administrația locală și de unele instituții publice. Acești bani provin din cotele defalcate alocate Câmpinei de Direcția Generală a Finanțelor Publice, din sumele alocate pentru unele proiecte cu fonduri europene, precum și din unele economii realizate la bugetul local la anumite capitole, banii rezultați fiind redistribuiți către alte capitole bugetare.

Astfel, din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, municipiului Câmpina i-a fost repartizată suma de 500.000 lei, bani necesari realizării unui bazin de 400 mc pentru rezerva de apă a Spitalului de Psihiatrie Voila. Pentru subvenționarea întreprinderilor sociale nou create în cadrul proiectului european "Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă" s-au primit 1.624.110 lei. Pentru achiziționarea a șase incubatoare la Spitalul Municipal Câmpina s-au primit 641.000 lei de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, iar de la bugetul local s-a alocat partea de co-finanțare de 11.000 lei.
În privința celorlalte cheltuieli care s-au aprobat prin rectificarea bugetară, le menționăm pe cele mai importante:
- 610.330 lei pentru repararea străzilor cu covor asfaltic. După cum a afirmat primarul Alin Moldoveanu în cadrul ședinței CL, prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului în perioada executării lucrărilor de canalizare, apă și asfaltare de pe Calea Doftanei, iar apoi alte străzi unde carosabilul necesită reabilitare.
- 300.000 lei cheltuieli cu operatorul de salubritate pentru acoperirea lunii august
- 75.000 lei iluminatul stradal (acoperirea parțială a cheltuielilor pentru luna septembrie)
- 56.000 lei suplimentarea bugetului pentru reparații la Grădinița "Iulia Hasdeu" (repararea acoperișului)
- 50.000 lei pentru PUZ parcarea supraetajată Piața Centrală
- 28.350 lei pentru implementarea unui sistem de supraveghere video în unele locații din municipiu
- 25.000 lei mentenanța celor 11 sisteme de semaforizare
- 12.000 lei achitarea ultimei facturi la investiția de la Cimitirul "Lumina" din Cartierul Slobozia
Ar mai fi de precizat un lucru. Prin această rectificare bugetară s-au alocat 30.000 lei pentru reabilitarea Șoselei Paltinu, 35.000 lei pentru consolidarea Străzii Pictor Grigorescu, 30.000 leipentru consolidarea Străzii Plevnei și 60.000 lei pentru consolidarea Străzii Siretului. Sunt sume prinse pentru o parte din documentațiile necesare, având în vedere faptul că, pe 12 iulie 2021, Primăria Câmpina a transmis o solicitare la CNI pentru includerea acestor lucrări pe lista celor de primă urgență, fiind afectate de calamități naturale (alunecări de teren). La solicitarea către CNI a fost anexat și procesul verbal de constatare a efectelor calamităților naturale încheiat în urma verificărilor din teren ale comisiei special constituite la nivelul Prefecturii Prahova, comisie care a venit la Câmpina pe 24 iunie 2021.

2544 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Boby 20.07.2021 21:04 Alexandru Vlahuta,Dealului,Fabricii.Sa vedeti raliuri dupa inaugurare.Si inca ceva,raliurile s au mutat pe Muscel pe I h Radulescu si strazi adiacente

Actualitate

2543 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

2649 vizualizari
25 sept. 2021 11:42

Președintele și vicepreședintele COSR, Mihai Covaliu, respectiv Elisabeta Lipă, în vizită la Câmpina

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: